• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer komutu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zxcvb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
xp tr
=eğer(a1>0;10;20) komutunda a1 hücresinde #yok! yazısı bulunduğunda komuttuan sonuç alamıyorum. a1 hücresinde #yok! yazısı çıktığında formulu yanlış olarak değerlendirmesi (yani 20 değerini yazadırması) için ne yapmam gerekiyor. yardımlarınız için teşekkürler.

=eĞer(ehataliysa(a1);20;eĞer(a1>0;10;20))

eğer komutunda birden fazla

ya bu ğer komutunda birden fazla fonksiyonu nasıl aynı anda yapıcaz.mesela 3 not var 65 75 85 75 den düşükse kaldı 75-85 arasında ise geçti 85-100 arasında ise yanına takdir yazılacak nasıl yapılıyo anlatırmısınız lütfen

Notun A1 hücresinde olduğunu varsayarak B1 e

Kod:
=eğer(a1<75;"KALDI";eğer(a1<=85;"GEÇTİ";EĞER(A1>85;"TAKDİR")))

yazın.

df

ilgilendiğin için tşkkkur ederim ama ben bunu yapamadım biraz daha ayrıntılı yarmısın neyi nereye yazıcam

Kaldı, Geçti ve Takdir yazısını hangi hücreye yazmak istiyorsanız formülü o hücreye yazın.
65,75,85 gibi notların olduğu hücreyi de formüldeki A1 yazan yere yazın.

=eğer(a1<75;"KALDI";eğer(a1<=85;"GEÇTİ";EĞER(A1>85;"TAKDİR")))

sad

ya sen yanlış anlamışsın ben onu sormuyorum eğer komutunu kullanıyosun ya diyeli a1 de 65 var ben bunun için tek seferde hem 75 küçüksse kaldı hem 75 ile 85 arasındaysa geçti hem 85 üstüyse takdir yazmayı öğrenmek istiyorum yani tek seferde üç komutuda kullanmayı

Özüe dilerim ben yine anlamadım. Gönderdiğim zaten 3 komutu birden kontrol ediyor.

Gönderdiğim dosya üzerinde izah edermisiniz. Hücrelerdeki rakamı değiştirin ve farkı izleyin.

fox1988, ,kombo gayet güzel yazmış formülü. Sen kombonun dosyasında rakamları değitirip, değişimi inceledin mi ?

asd

tmm kardeş sağol anladım ama sendekilerin aynısını ben kendim yazınca kabul etmiyo neden ?

arkadaşlar merhaba
benim öğrenmek istediğim olayların ve komutların mantığını öğrenmek. yoksa zaten öğrenemem. eğer, indis, kaçınçı,hatalıysa vb formülleri ne amaçla kullanılıyor, nered en azından mantığı ne?
gerçekten bu konularda kendimi geliştirmek istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

çoook teşekkür ederim :)

Geri