• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ile ilişkilendirip toplama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar ekteki dosyada d stununda 0-1- ve 2 değerleri bulunmakta yapmak istediğim ise d stunundaki 0 olan değerler a stunundaki değerle ilişkilendirilip h2 de tüm d stunundaki 0 değerlerinin toplanması aynı şekilde h3 de 1 değerlerinin toplamı h3 de 2 değerlerinin toplamı yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;
D sütunundaki formülünüz doğru sonuç veriyorsa (galiba ilişkilendirmeden kastınız bu)
H2 hücresine;
=EĞERSAY($D$2:$D$1000;G2)
formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

cevap için teşekkür fakat sizinkini uyguladığımda kaç tane 0 kaç tane 1 kaç tane 2 oldugu sonucunu verıyor benim istediğim ise mesela d2 orada 0 oldugunu görünce a2 deki tutarı alacak aynı şekilde d10 a baktı yine 0 var a10 daki tutarı alacak yani d stununda kaç tane sıfır varsa a stunundakilere bakıp h2 toplayacak h3 te ise 1lerin toplamı olacak h4 de 2lerin toplamı.

Doğrumu Anladım Bilmiyorum Ama ekdeki Dosyayı İnceleyin

Ekli dosyalar

kurnazer malesef bu da değil örneği biraz daraltıp tekrar gönderiyorum nerede ne yapması gerektiğini tablo üstüne yazdım

Ekli dosyalar

bakmadınız herhalde benim gönderdiğim dosyama

kurnazer malesef bu da değil örneği biraz daraltıp tekrar gönderiyorum nerede ne yapması gerektiğini tablo üstüne yazdım

Benim Dosyama Baktınızmı Orda 0 1 2 Toplamlarını Veriyo

Vedatın yaptığı formül senin istediğini veriyor

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
vedat_72 çok teşekkür ederim verdiğiniz formülle sorun çözüldü ilgilenen arkadaşlara teşekkürler

Asıl Teşekkürü Bu Siteyi Kuran Arkadaşlara Etmek Lazım Burda Öğrendiklerimle Yaptım

Arkadaşlar soruyu ben sormadım ama inanın vedat 72 rumuzlu ark. Gönderdiği dosya çok işime yaradı tşk. Emeğinize sağlık

Geri