• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eger ile ilgili

Excel Vers. ve Dili
ms excel2003
Merhaba,

Yaptığım bir tabloda bir fomül yazdım ama son kısmını bir türlü beceremedim. Formül şöyle;
=SUMPRODUCT(($B2:$B115=$F2)*(TEXT($C2:$C115;"AAAA")=G1)*($D2:$D115))

B2 hüçresindeki ile F2'deki aynı ise ilgili tarihe göre toplamayı yap gibi birşey. Ancak bir de şunu eklemek istiyorum. B2=F2 olurken aynı zamanda eğer E2'de herhangi bir bilgi varsa onu da dikkate alsın istiyorum.
Şöyle ki, B2=Elma, F2=Elma ise formül buna göre çalışıyor.
Ancak bir de istiyorum ki, eğer E2'de bir bilgi varsa, mesela E2=Kırmızı ise hem elma kırmızı olanları, aynı şekilde hem elma hem yeşil olanları ayrı yerde toplanmış olarak görmek istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?

Merhaba,

Yaptığım bir tabloda bir fomül yazdım ama son kısmını bir türlü beceremedim. Formül şöyle;
=SUMPRODUCT(($B2:$B115=$F2)*(TEXT($C2:$C115;"AAAA")=G1)*($D2:$D115))

B2 hüçresindeki ile F2'deki aynı ise ilgili tarihe göre toplamayı yap gibi birşey. Ancak bir de şunu eklemek istiyorum. B2=F2 olurken aynı zamanda eğer E2'de herhangi bir bilgi varsa onu da dikkate alsın istiyorum.
Şöyle ki, B2=Elma, F2=Elma ise formül buna göre çalışıyor.
Ancak bir de istiyorum ki, eğer E2'de bir bilgi varsa, mesela E2=Kırmızı ise hem elma kırmızı olanları, aynı şekilde hem elma hem yeşil olanları ayrı yerde toplanmış olarak görmek istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
. . .

Bu cümle doğru mu ?
Örnek dosya ekleyin ve formül sonuçlarında şu rakamlar çıkması gerekiyor diye belirtin.

. . .

Cümle biraz karışık olmuş, kusura bakmayın.
A sütununda Elma, B sütununda ise türü yani Kırmızı ya da Yeşil yazıyor. Aynı şeklide Üzüm için de Çekirdekli ve Çekirdeksiz diye iki seçenek var.
C sütununda tarih var. D sütununda ise fiyat.
Yan tarafta da Temmuz Ayına ait toplam kırmızı elma fiyatları olması lazım.

Dosya ekleyemediğim için yazmak zorunda kaldım. Dosyayı ekle butonunu bir türlü bulamadım.

Değerli Üyemiz,

Forumda DOSYA EKLEME ile DOSYA İNDİRME işlemleri için ve yayınlanan Video Dersleri izleyebilmek için ALTIN ÜYELİK gerekmektedir.

ALTIN ÜYELİK fiyatlar ;
1 Yıl = 15 TL KDV Dahil
2 Yıl = 25 TL KDV Dahil
5 Yıl = 50 TL KDV Dahil (Video Eğitim DVD Hediye)

Devamını okumak için linki tıklayın....

Not: Ancak yönetim, üyelere Altın Üyeliği zorunlu tutmuyor. Dosya paylaşım sitelerine, çalışmanızı yükleyip. Burada link paylaşabilirsiniz.
Forumdan Videolu Dersler gibi tüm faydalarından yararlanmak için Altın Üyelik gerekli.

Geri