• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer ile başka sheet ten bilgi alma

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Benim yapmak istediğim eğer A2=şubat ise Sheet2!B2+sheet2!B3 bunu nasıl formülize edebilirim?

ben o sayfadaki zip dosyasını açamıyorum şirket pc sinde filtreden dolayı sanırım

ekleyecek örnek dosya yok aslında basit bişeydir sizin için yapmak istediğim : eğer a2=şubat ise b2+b3 benim yapmaya çalıştığım yanlış olan şu şekilde belki daha iyi anlatmış olurum eğer(A2=Şubat; "=topla(B2:B3)"

ekleyecek örnek dosya yok aslında basit bişeydir sizin için yapmak istediğim : eğer a2=şubat ise b2+b3 benim yapmaya çalıştığım yanlış olan şu şekilde belki daha iyi anlatmış olurum eğer(A2=Şubat; "=topla(B2:B3)"

.

Bakalım basit mi?

Açamadığınız dosyayı ekliyorum.

Bu basiti siz çözersiniz, artık... :biggrin:

.

Ekli dosyalar

ya burda çarpma var ben öyle bişey istemiyorum benim istediğim kümülatif bi topla işlemi olacak şubatı yazarsam otomatik acak ve şubatı toplayacak martı yazarsam otomatik acak şubat martı toplayacak gibi

ya burda çarpma var ben öyle bişey istemiyorum benim istediğim kümülatif bi topla işlemi olacak şubatı yazarsam otomatik acak ve şubatı toplayacak martı yazarsam otomatik acak şubat martı toplayacak gibi
.

Benden bu kadar?

Bu kadar basitse kendiniz yapın. O zaman.

=EĞER(A2="şubat";TOPLA(Sayfa2!B2:B3))
Dosya eklememek için ısrar ettiniz bakalım martı napacaksınız

İşte bu yaa :) şimdi biraz daha zor bi soru sorucam :) bunu birkaç tane formülle birleştirmek istesem eğer ocak eğer şubatsa eğer martsa eğer nisansa gibi :)

=EĞER(A2="şubat";TOPLA(Sayfa2!B2:B3);EĞER(A2="mart";TOPLA(Sayfa2!B2:B4);EĞER(A2="nisan";TOPLA(Sayfa2!B2:B5))))

bu böyle devam eder gider mutlaka kısa yolu da vardır fakat dosyanızı göremediğimiz için elden gelen bu dur.

Geri