• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer(IF) formülü hakkında

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Arkadaşlar merhaba;

Dünden bu yana uğraşıyorum ama formülü çoklu çalıştıramadım. İstediğim şu;

A1 hücresinin değeri eğer 50'nin altındaysa A2 hücresi "0" olsun. A1 hücresi değeri eğer 50 ile 70 arasındaysa A2 hücresi A1*5 değerinde olsun. A1 hücresinin değeri eğer 70 ile 90 arasındaysa A2 hücresi A1*7 değerinde olsun. Eğer A1'in değeri 90'ın üzerindeyse A2'nin değeri A1*10 olsun.

Bu formül içerisindeki işlemlerden sadece biri olarak çalıştırabiliyorum. Örnek; 50 ile 70 araında A1*5 yapabiliyorum. Ama diğerlerini yine eğer formülünün içerisine yazdığımda formül hata veriyor yada sadece "Doğru" yada "Yanlış" yazıyor.

Sizce bu formülü nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba;

Dünden bu yana uğraşıyorum ama formülü çoklu çalıştıramadım. İstediğim şu;

A1 hücresinin değeri eğer 50'nin altındaysa A2 hücresi "0" olsun. A1 hücresi değeri eğer 50 ile 70 arasındaysa A2 hücresi A1*5 değerinde olsun. A1 hücresinin değeri eğer 70 ile 90 arasındaysa A2 hücresi A1*7 değerinde olsun. Eğer A1'in değeri 90'ın üzerindeyse A2'nin değeri A1*10 olsun.

Bu formül içerisindeki işlemlerden sadece biri olarak çalıştırabiliyorum. Örnek; 50 ile 70 araında A1*5 yapabiliyorum. Ama diğerlerini yine eğer formülünün içerisine yazdığımda formül hata veriyor yada sadece "Doğru" yada "Yanlış" yazıyor.

Sizce bu formülü nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

merhaba
a2 hücresine
Kod:
=EĞER(A1<50;"0";EĞER(A1<70;A1*5;EĞER(A1<90;A1*7;A1*10)))
bu formülü yazarmısınız

Çok teşekkür ederim. Değerleri istediğim şekilde değiştirdim ve sorunsuz çalıştım.

İyi günler dilerim.

Geri