• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER için yardım

Excel Vers. ve Dili
2003
selam arkadaslar bişi yapmaya çalışıyorum bir türlü tutturamadım yardımcı olursanız sewinirim

sorun şu ki personel maaş, mesai, takibi için bi çizelge oluşturdum
oluşturduğum çizelgede
örnek: A1 hücremizde TL cinsinden bi değer war B1 hücresine 1 veya 0 gibi değer girdiğimizde C1 hücresine (B1'e 1 değeri girildiğinde) A1 deki değeri atıyacak
(B1'e 0 girildiğinde) A1 deki değeri "-" (eksi) olarak atayacak buraya kadar herşey normal ama sorun şu B1 hücresini boş bıraktığımda ise herhangi bi değer
(1 veya 0) girmediğimizde C1 hücresine izinli yazdırmak istiyorum yapamadım nasıl yapabilirim bilgilendirirseniz sewinirim... şimdiden teşekkürler

Formülün başına :
Eğer(B1="";"İzinli";Kendi formülünü buraya yaz)

selam arkadaslar bişi yapmaya çalışıyorum bir türlü tutturamadım yardımcı olursanız sewinirim

sorun şu ki personel maaş, mesai, takibi için bi çizelge oluşturdum
oluşturduğum çizelgede
örnek: A1 hücremizde TL cinsinden bi değer war B1 hücresine 1 veya 0 gibi değer girdiğimizde C1 hücresine (B1'e 1 değeri girildiğinde) A1 deki değeri atıyacak
(B1'e 0 girildiğinde) A1 deki değeri "-" (eksi) olarak atayacak buraya kadar herşey normal ama sorun şu B1 hücresini boş bıraktığımda ise herhangi bi değer
(1 veya 0) girmediğimizde C1 hücresine izinli yazdırmak istiyorum yapamadım nasıl yapabilirim bilgilendirirseniz sewinirim... şimdiden teşekkürler

Merhaba
C1 hücresine
Kod:
=EĞER($B1="";"İZİNLİ";EĞER($B1=1;$A1;EĞER($B1=0;A1*-1;"")))
Bu formülü yazın ve deneyin.

C1 Hücresine :
=Eğer(B1=1;A1;eğer(B1=0;"-";"İzinli")

=EĞER(G6="";"izinli";G6=1;C7;-C7) bu şekilde yazdım fakat formülde hata war uyarısı weriyor olmadı

teşekkür ederim bu oldu çok makbule geçti çok çok teşekkür ederim

ihsan arkadasım oldu ama bu kez farklı bi sorunla karşılaştım gelmediği gün için - değer atıyor fakat günleri topladığımda gelmediği gün için 2 katını kesiyor bunuda bütün günler dolu olduğunda yapıyor. çizelgem ekte bulunmaktadır incelerseniz sewinirim

http://www.upload.gen.tr/d.php/www/d7phriu6/PERSONEL_TAK__P_FORMU.xls.html

Merhaba
Öncelikle dosyanızı sitemize ekleyin.
Bende doğru hesap yapıyor bir yanlışlık olmasın

şöyleki eğer günlerin hepsine 1 yani geldi dersek sonuç doğru topluyor günlerden birtanesini boş bıraktığımızda ise bir günlüğünü kesiyor buda tamam ama 0 yani gelmedi dediğimizde ise iki günlüğünü kesiyor burda sadece bir günlüğünü kesmesini istiyorum ama iki günlüğünü kesiyor dosya ekte incelerseniz sewinirim.

Ekli dosyalar

şöyleki eğer günlerin hepsine 1 yani geldi dersek sonuç doğru topluyor günlerden birtanesini boş bıraktığımızda ise bir günlüğünü kesiyor buda tamam ama 0 yani gelmedi dediğimizde ise iki günlüğünü kesiyor burda sadece bir günlüğünü kesmesini istiyorum ama iki günlüğünü kesiyor dosya ekte incelerseniz sewinirim.

Bende sonucu doğru çıkarıyor
Şöyle ki _?
24 adet 1 var C3'deki değerle topladığımızda 923,077 yapıyor
1 adet 0 var C3'deki değerle topladığımızda 38,462 yapıyor
Sonuç olarak = 884,615 çıkıyor buda sonucu doğru yapıyor. Tabi şöyle bir şey var siz eğer ki 1000 üzerinden hesap yaparsanız İzinli olduğu gün de işte olmadığı için onu'da otomatik oradan düşer. Bilmem anlatabildim mi_?

Geri