• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer - hücredeki değere göre otomatik olarak formül seçip uygulama

Excel Vers. ve Dili
türkçe-2007
Merhaba,

hücrenin içinde 4 içeriyorsa başka; 5 içeriyorsa başka; 6 içeriyorsa başka formülle hesaplama yapmak istiyorum. Tek bir hücrenin içine bunu nasıl yazabilirim? örnekte direkt olarak 4, 5, 6, 8, 10 şekilinde yazdım ama o sayıları içeren şeklinde bir formülün yazılması benim işime daha çok yarayacaktır.

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ellerinize sağlık. Peki hammadde olarak 4, 5, 6, 8, 10 girdik, tam olarak 4, 5..vb. Değilde 4 mm cam, 5 mm bronz cam...vb. Yazarsa hücre içinde boşluk veriyor sonucu. Bu gibi durumlarda da boşluk vermemesi için, 4, 5, 6, 8 ve 10'u içerirse şeklinde yazabilir miyiz?

selam,
en kolay yöntem , hammadde ile uzunluk arasına birim adlı kolon açın buraya istediğinizi yazın..
kolay gelsin..

şöyle bi durum var benim bir tablom var, içerisinde ürünlere ait bilgiler var. Lot numarası, hammaddesi, müşteri adı, uzunluk, genişlik, adet şeklinde bilgiler var. Ben bu verileri, dış veri al ile getiriyorum fakat hammadde 4 mm cam, 5 mm reflekte cam şekilde kelimelerle geliyor. Aslında benim için burada önemli olan kalınlık, formülüm kalınlığa göre çalışacak, bu nedenle 4, 5 gibi sayılarını içeriyor mu diye formülün sorgulama yapmasını sağlamak gerekiyor. Ya da bunu başka nasıl sağlayabilirim?

o zaman, orijinali yansıtan bir örnek dosya ekleyin çözmeye çalışalım....

dosyayı görmeden; eski mesajdaki eğer li formülü
=EĞER(EĞERSAY(A2:A2;"*4*")=1;B2+C2;EĞER(EĞERSAY(A2:A2;"*5*")=1;C2-B2;EĞER(EĞERSAY(A2:A2;"*6*")=1;B2/C2;EĞER(EĞERSAY(A2:A2;"*8*")=1;C2/B2;EĞER(EĞERSAY(A2:A2;"*10*")=1;B2*C2;"")))))
şeklinde revize edersaniz, 4,5,6,8,10 içerir mi şeklinde çözümleyebilirsiniz..Fakat orijinalde ne kastettiğinizi tam anlayabildiğimi söyleyemiyorum...

selam,
dosyanız ek tedir.
Önceki mesajımda yazdığım , eğersay li formülle çözümlenmiştir.
Daha önceki , mesajımda bahsettiğim düşeyara lı formül , burada uygulaması çok zor.
kolay gelsin..

Son düzenleme:
selam,
dosyanız ek tedir.
Önceki mesajımda yazdığım , eğersay li formülle çözümlenmiştir.
Daha önceki , mesajımda bahsettiğim düşeyara lı formül , burada uygulaması çok zor.
kolay gelsin..

Teşekkür ederim, excelinize sağlık, çok güzel olmuş ilk baktığımda ufak bir değişiklikle tam istediğim şekle dönüyor. tekrar birşey olursa buradan yazarım.

Geri