• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülüyle metindeki kelime bulup formüle uyarlamak

Excel Vers. ve Dili
2007
Eğer formülüyle metindeki kelime bulup formüle uyarlamak istiyorum yapıyorum ama olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.

dek-7896
der-5478
cam-4582
kpr-4564
krm-9878

gibi kodları =EĞER(B2="dek*";"adet";"m2") bu sadece birine örnek ama uyguluyorum hepsine m2 yazıyor alternatif "?" ve "~" karakterleri de denedim yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.
=EĞER(B2="dek-*";"adet";"m2")

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("dek";b2));"m2";"adet")

tşkler hocam birde diğer kelimeleri aratmak için aralarına & karakterini mi kullanmam gerekiyor
yani sadece "der" değil de "der"&"dek" gibi mi yapmam gerek

Son düzenleme:
merhaba

ekdeki dosyayı inceleyiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

dek, cam ve krm için adet yazar diğerlerini m2.

Kod:
=EĞER(VE(EHATALIYSA(MBUL("dek";B2));EHATALIYSA(MBUL("cam";B2));EHATALIYSA(MBUL("krm";B2)));"m2";"adet")

ronin göndermiş olduğun ekte "der","dek","cam","krm","krp" harflerini de aynı formülde nasıl uygulayabilirim yardımcı olurmusun teşekkürler

Eğer formülüyle metindeki kelime bulup formüle uyarlamak istiyorum yapıyorum ama olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.

dek-7896
der-5478
cam-4582
kpr-4564
krm-9878

gibi kodları =EĞER(B2="dek*";"adet";"m2") bu sadece birine örnek ama uyguluyorum hepsine m2 yazıyor alternatif "?" ve "~" karakterleri de denedim yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.
=EĞER(B2="dek-*";"adet";"m2")

Merhaba

Alternatif formülü deneyiniz.

Kod:
=ARA(SOLDAN(A1;MBUL("-";A1;1)-1);{"cam";"dek";"der";"kpr";"krm"};{"m²";"ad";"m³";"ad";"ton"})

teşekkürler fakat listede "fon" ile başlayanlara m2 yazmıyor eğer formülü gerekli değil mi

teşekkürler fakat listede "fon" ile başlayanlara m2 yazmıyor eğer formülü gerekli değil mi

Merhaba

Bu tür formül önerilerinde olmuyor demek olmuyor!
Bizler yöntem ve formül öneriyoruz, çoğunlukla nokta atışı yapıyoruz.
Ancak formül yapısından da anlaşılacağı üzere, formül içerisindeki parametreleri kendi ihtiyacınıza göre sizler ayarlayacaksınız.

Nasıl yapılacağı konusunda fikriniz yoksa ARA fonksiyonu uygulamalarını inceleyin, hâlâ yapamadınızsa bu konu ile ilgili tekrar sorun.

Eğer fonksiyonuna gerek olsaydı yazardık!

Eğer fonksiyonuna gerek olsaydı yazardık!

sitemkar olma arkadaşım bilsem zaten size sorma gereği duymazdım senin göndermiş olduğun formülü kendimce çevirdim olmadı hata verdi ondan dedim eğer kullanmak gerekmiyormuydu diye

=ARA(SOLDAN(B2;MBUL("-";B2;2)-1);{"cam";"dek";"der";"kpr";"krm";"fon";"d-"};{"Adet";"Adet";"Adet";"Adet";"Adet";"M2";"M2"})

denediğim şekil

ilgi ve alakanıza teşekkürler

Merhaba

Ekdeki dosyada başka birşey yaptım.

umarım bu sefer olmuştur :)

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

sitemkar olma arkadaşım bilsem zaten size sorma gereği duymazdım senin göndermiş olduğun formülü kendimce çevirdim olmadı hata verdi ondan dedim eğer kullanmak gerekmiyormuydu diye

=ARA(SOLDAN(B2;MBUL("-";B2;2)-1);{"cam";"dek";"der";"kpr";"krm";"fon";"d-"};{"Adet";"Adet";"Adet";"Adet";"Adet";"M2";"M2"})

denediğim şekil

ilgi ve alakanıza teşekkürler

Merhaba
Buradaki veriler artan sırada, başka bir deyişle alfabetik sıralı olmalıdır.

ilginize ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu sefer oldu :)

Geri