• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülünü Saat ile birlikte kullanmak

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Arkadaşlar..! Örneğin,

Eğer B1 hücresi sıfırdan büyükse, C1 hücresine 17:00 saatini, değilse boş geçsin.. anlamını nasıl formülleştirebiliriz..

Merhaba,

=eğer(b1>0;"17:00"+0;"")

Olarak deneyin.

Ömer hocam çok teşekkür ederim.. Sorun çözüldü.. Fakat, B11 boş olmasına rağmen, C11 dolu gösteriyor.. Bu sorunu nasıl aşabiliriz..

Son düzenleme:
Sıfırdan büyük kullanmak yerine boş değilse yi kullanmanız gerekir.

=EĞER(B11<>"";"17:00"+0;"")

Gibi.

E11 deki formülü aşağıdakiyle değiştirip en alt hücreye kadar kopyalayın.

=EĞER(B11<>"";D11-C11;"")

.

Bu şekilde deneyin

Kod:
=EĞER(VE(ESAYIYSA(B2);B2>0);"17:00"+0;"")

Arkadaşlar, çok çok teşekkür ediyorum.. Formüller tüm sorunları giderdi, Fakat şimdi de (E29 toplam hücresinde); E11:E28 arasındaki saatleri 42 toplaması gerekirken 18 olarak topluyor.. Sebebini çözemedim.. Kontrol ettim E11:E17 arasını topluyor, E18 i de girince sıfır veriyor, E19 dan itibaren önceki rakamlar yokmuş gibi sıfırdan toplamaya başlıyor..

toplama yaptığınız hücrenin biçim formatı saat olarak ayarlanmış olamalı
Yani
24 + 18 = 42 olması gerekirken

24 + 18 = 18 oluyor.

biçim formatını sayı olarak değiştirirseniz sorun düzelir

Format konusunu öncelikle bakmıştım.. Hepsi zaten saat "ss.dd" formatında.. Belli ki formatın gereği, 24 saate endeksli çalışıyor, 24 saatten sonra gün bitince sonrasını toplamıyor.. Bunun tamamını toplamanın yolunu arıyorum..

Dediğinizi yapmıştım, yine olmadı.. 03:00 formatı sayı yapınca, 1,13 oluyor. Toplamda da 1,75 gibi bir rakam çıkıyor, Halbuki 14 adet 03:00, 42 olması gerekiyor. zaten toplanması gereken saatler, iki saatin farkından geldiği için format değişikliği bir sonuç vermiyor. Her neyse bizde saat formatlarının tamamını kaldırmak zorunda kalırız..

mucit bey..! gerçekten şimdi oldu, olmayacak diye bırakmıştım.. Ziyadesiyle teşekkür ederim.. Hoşça kalınız..

Geri