• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülünü makro ile yazmak

Excel Vers. ve Dili
2013 Tr
EĞER(H41<H38;0;(H41-H38)*(C28+C30+C32+C34+C35)*15%/365)
İyi çalışmalar. Yukarıda yazdığım formülü makro ile yazabilir misiniz lütfen. Formülde H41 ve H38 hücrelerine tarihi elle yazdığımda hesaplamayı doğru yapıyor. Ancak Userform üzerinden "cdate(textbox1.value)" kodu ile girdiğimde hesaplamada H41 h38 den küçük olduğunda hücre değeri "0" olması gerekirken (-) değer veriyor.

Merhaba,

Sonucun A1 hücresine aktarıldığı varsayıldı.

Kod:
If [H4] < [H38] Then
    [A1] = 0
Else
    [A1] = ([H41] - [H38]) * ([C28] + [C30] + [C32] + [C34] + [C35]) * 0.15 / 365
End If

Cevap için teşekkürler. Hakkınızı helal edin lütfen. İyi çalışmalar

Peki benim bu iki formül yazılabilirmi makrda yardım edin

=eğer(ehatalıysa(f16/(d16*g16)*100);"";f16/(d16*g16)*100)---e16 göre

=eğer(ehatalıysa(d16*e16*g16)/100;"";d16*e16*g16/100)-------f16 göre

ikisini aynanda kullanmak istiyorum makroda yazsam nasıl dı bunun kodu bilen varmı

Peki sayın: Ihsan tank

şöyle birşey mümkünmü ya patrona anlatamadım ama bana diyorki makroda olmazmı ben bu förmülü makroda yazsam nasıl olur acaba

Peki sayın: Ihsan tank

şöyle birşey mümkünmü ya patrona anlatamadım ama bana diyorki makroda olmazmı ben bu förmülü makroda yazsam nasıl olur acaba

tamam makroyu yaz ama nasıl hesap yapacak sonuçta başvuru hücreleri hesap yapacağı hücreler. makro hata verir devamlı hesap yapmaz yani. sizin patronunuz biraz mantıksız bir şey istemiş gibi geldi bana.
mesela
C2 ve D2 hücresine formül yazıyorsunuz
D2'ye yazdığınız formül C2 ile bağlantı
C2'ye yazdığınız formül D2 ile bağlantı
hangisi hesap yapacak bunların ki sonuçu çıksın. size üstte tavsiye ettiğim bir link var Syn : Yurttaş hocam çok güzel anlatmış bunun çözümünü lütfen ordan kopya çekiniz sizin başka çıkar yolunuz yok.

Anladım hocam sağolun bende tekrar patrona anlatcam böyle bir şey mümkün değil diye

inceledim ama yok ya öylede olsa formül yazdım sütüna sayıyı yazınca formül gidiyor tekrar formülde yazamam ben en iyisi iki ayrı sayfada yazayım formülleri

merhabalar
=IF(A1="ithal";0,5;IF(A1="yerli";1;IF(A1="karma";1 ,5;A1)))

bu formülün makro ile yazılmış halini kullanmak
istiyorum.

saygılarımla.

benim bir tablom var ve bu tabloda bazı hücreler mavi bazıları ise sarı ben sadece sarı olan hücrelerdeki değerlerin toplanmasını istiyorum bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim eğer yanlış yere soru sorduysamda kusura bakmayın lütfen.

benim bir tablom var ve bu tabloda bazı hücreler mavi bazıları ise sarı ben sadece sarı olan hücrelerdeki değerlerin toplanmasını istiyorum bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim eğer yanlış yere soru sorduysamda kusura bakmayın lütfen.

A1:C20 aralığında arka planı sarı olan hücreleri toplar.:cool:
Kod:
Sub sarilaritopla59()
Dim hcr As Range
For Each hcr In [B][COLOR="Red"]Range("A1:C20")[/COLOR][/B]
    If hcr.Interior.Color = vbYellow Then
        topla = topla + hcr.Value
    End If
Next
MsgBox "Toplam : " & topla & vbLf & "evrengizlen@hotmail.com"
End Sub

Geri