• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER formulunu Makro ile yapabilrmiyiz

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Arkadaşlar merhaba stok programı yapmaya çalışıyorum ve bir sorum var.Açıklamam dosyamda mevcut bir el atarsanız sevinirim. Tşkler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
  For x = 2 To [a65536].End(3).Row
        If Cells(x, 2).Value <= 60 Then
              uruntekst = Cells(x, 1).Text & Chr(10) & uruntekst
        End If
    Next
     MsgBox "Aşağıdaki Ürün Gruplarında Stok Azalmıştır" & Chr(10) & Chr(10) & uruntekst, vbInformation, "Dikkat"
End Sub

Yukarıdaki kod işinizi görebilir.Bu özelliği listbox' aktarakta yapabilirsiniz.
Alternatif olarak aşağıdaki kodu bir buton'a bağlayarakta takip edebilrsiniz. ( listbox ilave ederek kullanırsanız )

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    For x = 2 To [a65536].End(3).Row
        If Cells(x, 2).Value <= 60 Then
            Listbox1.AddItem Cells(x,1).Text
        End If
    Next
End Sub

Son düzenleme:
Kod:
Private Sub UserForm_Activate()
For i = 2 To [a65536].End(3).Row
If Cells(i, 2) < 60 Then MsgBox Cells(i, 1) & " isimli ürünün bakiyesi azalmıştır."
Next
End Sub

yardımlarınız için tşk ederim istediğim buydu. Bir ilave soru eklemek istiyorum izninizle, Şimdi bu ürünler 60 kg dan az olursa uyarı versin ama 0 olanlarıda göstermesin yani değerleri sıfır olanlar gözükmesin bu açıklamada tşkler

Kod:
For i = 2 To [a65536].End(3).Row
If Cells(i, 2)=0 then goto 10
If Cells(i, 2) < 60 Then MsgBox Cells(i, 1) & " isimli ürünün bakiyesi azalmıştır."
10:
Next
End Sub

Bu kodu dosyama uyarladım ancak sonuç alamadım. yukarıdaki örnekte sayfa1 den alıyor değerleri . bendede RAPOR isimli sheette görünüyor ancak burdan bu sonucu alamadım dosya büyük olduğu için yükleyemedim. bu değerleri RAPOR isimli sayfaya göre uyarlayabilirmiyiz. çok tşk ederim

Kod:
WITH SHEETS("RAPOR")
For i = 2 To .[a65536].End(3).Row
If .Cells(i, 2)=0 then goto 10
If .Cells(i, 2) < 60 Then MsgBox .Cells(i, 1) & " isimli ürünün bakiyesi azalmıştır."
10:
Next
END WITH
End Sub

Geri