• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER Formülünü Bu İşlem İçin Nasıl Kullanırım?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhabalar,
Ekte vermiş olduğum dosyada tablodaki gibi Deniz ve Pınar'ın tablodaki rakamları soldaki özet tabloya ETOPLA formülü ile attım. Ancak yapmak istediğim bir şey daha var. Özet tabloda örneğin D6 hücresinde bulunan 1050 rakamı D4 hücresinde bulunan rakamdan büyük ise D6 hücresinde =D6-D4 yaparak kalan sayının E6 hücresine yazılmasını istiyorum. Bu işlemi eğer formülüyle ne şekilde yapabilirim yada varsa başka bir formülle nasıl yapabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Yanlış Anlamadıysam.

C6= hücresine

Kod:
=EĞER(ETOPLA($I$5:$FE$5;C$5;$I6:$FE6)>C4;C4;ETOPLA($I$5:$FE$5;C$5;$I6:$FE6))

D6 hücresine

Kod:
=EĞER(ETOPLA($I$5:$FE$5;C$5;$I6:$FE6)>C4;ETOPLA($I$5:$FE$5;C$5;$I6:$FE6)-C4;0)

Çok teşekkür ederim Hüseyin Bey, elinize sağlık.

Hüseyin Bey,
Verdiğiniz formülleri kullanarak sorunu çözdüm ancak şimdi şu şekilde bir sorun meydana geldi. Bu şekilde iki hücre ile bu formülü gayet rahat bir şekilde kullanıyorum ancak yan yana üç hücre olduğu zaman işin içinden çıkamadım. K6 hücresindeki sayıyı 2000 yaptım. C6 hücresi formül ile C4 hücresine eşitleniyor ancak bir türlü D6 hücresini D4 hücresine eşitleyerek kalan sayıyı E6 hücresine aktaramadım. Ekte örneği düzenlenmiş şekli mevcut. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba

C6=
Kod:
=EĞER(ETOPLA($K$5:$FG$5;C$5;$K6:$FG6)>$C$4;$C$4;ETOPLA($K$5:$FG$5;C$5;$K6:$FG6))

D6=
Kod:
EĞER(ETOPLA($K$5:$FG$5;$C$5;$K6:$FG6)>TOPLA($C$4:D$4);D$4;EĞER(ETOPLA($K$5:$FG$5;$C$5;$K6:$FG6)-TOPLA($C6:C6)<0;0;ETOPLA($K$5:$FG$5;$C$5;$K6:$FG6)-TOPLA($C6:C6)))

E6 için D6formulu yana kopyalayın bundan sonraki hücrelerde yana kopyalamanız sorunu çözecektir.

Çok teşekkürler sorun çözüldü.

Geri