• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ormann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Sayın arkadaşlar ekteki örnek dosyamda f 15 hücresinde kalan sıfır "o" ise g15 hücresine borcunuz yoktur,eğer kalan var ise borcunuz vardır yazması gerekiyo.yardımcı olurmusunuz saygılar.

Ekli dosyalar

Sayın arkadaşlar ekteki örnek dosyamda f 15 hücresinde kalan sıfır "o" ise g15 hücresine borcunuz yoktur,eğer kalan var ise borcunuz vardır yazması gerekiyo.yardımcı olurmusunuz saygılar.
Merhaba
Dosyanıza bakmadım ama deneyiniz,
Kod:
=EĞER(F15=0;"Borcunuz Yok";"Borçlusun")

Merhaba,

Eski ve aktif bir üye olduğunuzu düşünürsek karışık olmayan bir eğer formülünü kendiniz yazmanız inanın bizi daha mutlu eder.

=eğer(şartınız;şart doğru ise yazılacak değer;şart yanlış ise yazılacak değer)

EĞER - IF Fonksiyonu Uygulamaları

Uğraşıp yapamazsanız denemelerinizi bizimle paylaşmanızı tavsiye ederim. En azından bu şekilde hatanın nedenini bulup doğrusunu kavramınıza yardımcı olmaya çalışırız.

Tabi bu benim fikrim.

.

Sayın arkaşım istedğim şekilde olmuş ama f15 hücresinde hiçbir veri olmadığı zaman g15 dede bir şey gözükmemesi gerekiyo

Sayın ömer hocam çok haklısınız.ama ben bu formüller konusunda çok yetersizim

Sayın arkaşım istedğim şekilde olmuş ama f15 hücresinde hiçbir veri olmadığı zaman g15 dede bir şey gözükmemesi gerekiyo
Merhaba
Ömer beyin tavsiyesi aslında olması gereken.değerlendirmeniz gelişiminiz için faydalı olacaktır
=eğer(f15="";"";EĞER(F15=0;"Borcunuz Yok";"Borçlusun")

Formülü aynen uyguladım ama hata gösteriyo sayın hocam

Formülü aynen uyguladım ama hata gösteriyo sayın hocam
MErhaba
Ben denedim hata vermiyor. Sorun nedir tam olarak
Kod:
=EĞER(F15="";"";EĞER(F15=0;"Borcunuz Yok";"Borçlusun"))

çok teşekkür ederim.sonuç eksi oluncada borçlu gözükmemesi için ne yapmak gerekir yani 100-200=-100 oluncada borcu yok şeklinde olabilirmi

çok teşekkür ederim.sonuç eksi oluncada borçlu gözükmemesi için ne yapmak gerekir yani 100-200=-100 oluncada borcu yok şeklinde olabilirmi
Merhaba
Bunun için = yerine <= yapın
Kod:
=EĞER(F15="";"";EĞER(F15<=0;"Borcunuz Yok";"Borçlusun"))

çok teşekkürler hocam .ellerinize sağlık

Sayın black son formülü uyguladım fakat f15 hücresinde Veri yokken bile tekrar borcunuz yok yazısı geliyo hücreye

Hücre içinde formül olduğu için veri olmasa bile borcu yok gözüküyo bunu nasıl düzenleyebiliriz

Sayın arkadaşlar a9 hücresinde veri var ise ı9 hücresine ali şahin isimli şahısla ilgili işlem yapıyor ,eğer hiç bir veri yoksa ı9 hücresi boş gözükecek
ve d14 hücresinde kalan "o " ve "-"gibi rakam çıkarsa ı14 hücresine borcu yoktur ,eğer d14 hücresinde ki rakam bunların dışında ise borcu vardır ve d14 hücresinde hiç bir veri yok ise hiç bir şey yazmaması olabilirmi.

Ekli dosyalar

Sayın ormann

Kod:
=EĞER(F14="";"";EĞER(F14<=0;"Borcunuz Yok";"Borçlusun"))

Sayın Black Lord'un gönderdiği formül istediğinizi karşılıyor...

Ama D14 hücrenizin boş olma ihtimali yok çünkü orada bir formül var ve formül sonucu bir değer çeviriyor. Onun için üst hücrelerde değer olmasa bile "0" değeri getiriyor.

D14 hücrenize

Kod:
=EĞER(VE(D12="";D13="");"";D12-D13)

Yazın ve tekrar deneyin.

Sayın hocam oldu teşekkür ederim.15 nolu mesajımı güncelleyebilirmisiniz saygılar.

Geri