• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formulü

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007 Türkçe
Bir problemim var arkadaşlar

örnek :

a1 de yazan sayı -100 ise a2 krakterine girilen karakterle toplayacak (a2 ye gırılılen deger herzaman pozıtıf ) eger a1 karakterinde yazan sayı + ise a2 yi ondan cıkarcaz ?

burda bır arkadas cok yardımcı olmustu ondan yola cıkarak denedım ama bır turlu dogru kombınasyonu yapamadım yardımızı beklıyorum.

Son düzenleme:
Bir problemim var arkadaşlar

örnek :

a1 de yazan sayı -100 ise a2 krakterine girilen karakterle toplayacak (a2 ye gırılılen deger herzaman pozıtıf ) eger a1 karakterinde yazan sayı + ise a2 yi ondan cıkarcaz ?

burda bır arkadas cok yardımcı olmustu ondan yola cıkarak denedım ama bır turlu dogru kombınasyonu yapamadım yardımızı beklıyorum.
Merhaba,

Ne anlatmak istediniz?

A1 sadece -100 ise mi A1-A2 olacak? yoksa A1 negatif değer ise mi A1-A2 olacak?

Kod:
=EĞER(A1<0;A1+A2;A2-A1)

Şimdi soyle anlatayım V36 hucresınde 100 tl ( bugun kazanılan para odemeler yapıldıktan sonra) ayrıca v36 hucresınde kı 100 tl nın 50 sı kredi kartı . sımdı v37 de 50 tl lık kredi kartı oldugu ıcın cıkarcak elımızdekı nakıtı gormus olcaz ama gel gelelım elımızde nakıt yok tek ıslem yapılmıs oda 50 tl lık kart cekımı odemeler yapılmıs -150 tl deyız k.kartı cekımı aynı sekılde cıkınca -200 oluyoruz halbukı k.kartı orda ayrı durmalı nakıtten dusmelı . ya umarım anlarsın olmadı yarın tablo uzerınde anlatırım

Ben sadece "eğer bir sayı işlem sonunda (-) hale gelmiş ise kırmızı olmasını istiyorum.. Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.
Örneğin;
=EĞER(VE(EBOŞSA(F5);EBOŞSA(G5));"";H4-F5+G5) Formülün de H sütununda ki sayı eksi duruma gelirse kırmızı renk olmasını istiyorum..?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Örneğin;
=EĞER(VE(EBOŞSA(F5);EBOŞSA(G5));"";H4-F5+G5) Formülün de H sütununda ki sayı eksi duruma gelirse kırmızı renk olmasını istiyorum..?

Örneğin;

Merhaba,

İlgili sütunda fare sağ klik, hücre biçimlendirme, sayı'dan -1234,10 seçip denediniz mi ?

Sevgili Kardeşim 1Al2Ver; ben de kurcalarken o seçeneği gördüm ve uyguladım. İlgin için teşekkür ederim.. Zor gibi görünen şeyler bazen gözümüzün önünde duruyor.. Tekrar teşekkürler. :)

Sevgili Kardeşim 1Al2Ver; ben de kurcalarken o seçeneği gördüm ve uyguladım. İlgin için teşekkür ederim.. Zor gibi görünen şeyler bazen gözümüzün önünde duruyor.. Tekrar teşekkürler. :)

Rica ederim sayın Goksel Gunay,

Geri