• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü ile toplam alma sorunu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Turkçe
Merhaba

Ekteki excel dosysında ki AE2 ile AE19 ve AF2 ile AF19 arasındaki hücrelerdeki
formül toplam almıyor sebebi ne olabilir yardımınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba sayın akmes!!! D ve E sütunundaki rakamların önünde boşluk var o sebepten olabilir diye düşünüyorum saygılar!!!

Merhaba sayın akmes!!! D sütunundaki rakamların önünde boşluk var o sebepten olabilir diye düşünüyorum saygılar!!!

İlginiz için teşekkürler D sütunundaki boşluklardan değil.Yalnız hayret birşey bu toplam işlemi yanlış olsa bir önceki sütunlarda toplama yapılmazdı.

Merhaba,

Hesaplama yapmaması normal.

Çünkü; Diğer hücrelerde =EĞER(VE(D2<>"";E2<>"");1;"") koşulunuz sonucunda 1 veya boş olacak, yazdığı 1, sayı olarak hücreye girilmiş olacak,

Ama attığı ve Yediği kısımlarında Skor metin formatında olduğu için metinleri toplayamaz.

Yapmanız gereken,
*Skor kısmını F2+Enter yaparak sayıya çeviriniz
*Yada M2 hücresine =EĞER(D2<>"";D2;"") yerine =EĞER(D2<>"";D2*1;"") şeklinde formül girin.

Merhaba,

Hesaplama yapmaması normal.

Çünkü; Diğer hücrelerde =EĞER(VE(D2<>"";E2<>"");1;"") koşulunuz sonucunda 1 veya boş olacak, yazdığı 1, sayı olarak hücreye girilmiş olacak,

Ama attığı ve Yediği kısımlarında Skor metin formatında olduğu için metinleri toplayamaz.

Yapmanız gereken,
*Skor kısmını F2+Enter yaparak sayıya çeviriniz
*Yada M2 hücresine =EĞER(D2<>"";D2;"") yerine =EĞER(D2<>"";D2*1;"") şeklinde formül girin.

Kaç saattir çözmeye çalışıyordum beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız.Çok teşekkür ederim.Kolay gelsin

Kaç saattir çözmeye çalışıyordum beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız.Çok teşekkür ederim.Kolay gelsin

İyi çalışmalar.

Geri