• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

=Eğer formülü ile Fonksiyon

Excel Vers. ve Dili
office 2007 - 2010
Merhabalar Arkadaşlar

Yapmak istediğim fonksiyon şu şekilde A1 hücresi pazar olduğu zaman B1 hücresinde "giriş yapılamaz" yazması.

=EĞER(EHATALIYSA(MBUL("PAZAR";'A1;1));"";"BU GÜNE GİRİŞ YAPILAMAZ")
şöyle bir fonksiyon kullanıyorum ama "PAZARTESİ" içinde de "PAZAR" geçtiği işin sorun oluyor yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...

Sayın arkadaşım;
B1 Hücresine,
Kod:
=EĞER(A1="Pazar";"Giriş yapılamaz";"")
Yazıp deneyin

Deneyiniz:

Kod:
=EĞER(A1="Pazar";"Bu güne giriş yapılamaz";"")

Öncelikle teşekkürler arkadaşlar şayet diğer günlerde de uyarı vermesini istersek nasıl yapmamız gerekiyor. Örneğin: pazara giriş yapılamaz dedik, cumartesi günü içinde muhasebeye sorunuz gibi bir uyarıyı aynı fonksiyon içerisinde göstermek için ne gibi değişiklik yapmam lazım ?
Bu fonksiyonu iki yerde kullanmak istiyorum aynı şekilde örnek olarak; yukarıda x şirket seçilince bu hücreye şu hücredeki vergi numarasını yaz gibi.

Son düzenleme:
Kod:
=EĞER(A1="Pazar";"Bu güne giriş yapılamaz";EĞER(A1="Cumartesi";"Muhasebeye sorunuz";""))

2. soru için A1!de şirket adı B1'de vergi numarası varsa ve A10 hücresine şirket adını girdiğinizde B10 hücresinde vergi numarasının çıkmasını istiyorsanız B10 hücresine aşağıdaki formülü yazmalısınız:

Kod:
=EĞER(A10=A1;B1;"")

ya da

Kod:
=EĞER(A10="x şirketi";B1;"")

Merhaba yusuf 44

kodu şu şekilde nasıl düzenleyebilirim.

Kod:
=EĞER(A10="x şirketi";B1;"")
Kod:
=EĞER(A10="y şirketi";B2;"")
Kod:
=EĞER(A10="z şirketi";B3;"")

Yani A10 hücresine veri doğrulama koydum veri doğrulamadan çektiğim bir şirketin
vergi numarasını da hemen alt satırına yazacak bir şirket için bunu yapabiliyorum ama birden fazlası için yapamadım.

Kod:
=EĞER(A10="x şirketi";B1;"EĞER(A10="y şirketi";B2;"")

gibi yardımınız için teşekkür ederim.

Merhabalar hallettim aşağıdaki şekilde çok teşekkür ederim herkese.

Kod:
=EĞER(C4="x firma";J2;EĞER(C4="y firma";J4;EĞER(C4="z firma";J3;"")))

Geri