• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü hatası

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhabalar; ya çok basit bir şeyi bir türlü yapamadım hatamı da bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Doğum yeri eğer istanbulsa işe alındı yapmak istiyorum ama olmuyor genelde metinsel ifadelerde bu problem çıkıyor. yaşı 30dan küçük yaptığımda ''C2<30'' yaptığımda sıkıntı olmuyor metin yazılarında oluyor hep. Resim aşağıda.

8YbW8W.png

Bende resim gözüküyor suanda sayfada. Görüntü ekle kısmından eklemiyormuyuz.

Önçelikle foruma hoş geldiniz.Formül yazımında bir sorun yok. Altın üyeliğiniz yok ise Resim yerine o kısa dosyayı dosya yükleme sitelerinin birine yükleseniz ve linki burda paylaşsanız daha net cevap verilebilir.

Önçelikle foruma hoş geldiniz.Formül yazımında bir sorun yok. Altın üyeliğiniz yok ise Resim yerine o kısa dosyayı dosya yükleme sitelerinin birine yükleseniz ve linki burda paylaşsanız daha net cevap verilebilir.

Kusura bakmayın yeni kayıt olduğum için tam bilmiyorum. Şimdi bir dosya paylaşım sitesinden url adresi paylaşıyorum umarım becerebilmişimdir. Bende formülü doğru yazıyorum ama o hatayı verıyor mantıksal sınama kısmındaki ''istanbul'' yazılı yer işaretli kalıyor anlayamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

https://www.dosyaupload.com/hOqQ

merhaba deneyiniz
Kod:
=EĞER(VE(C1<30;F1);"İŞE ALINDI";"ALINMADI")

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

F2 hücresindeki İstanbul kelimesinin başında veya sonunda BOŞLUK karakteri olabilir mi acaba?
Ayrıca; sorularınızı ekran görüntüsü yerine gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge ekleyerek sormanızın sonuca ulaşmanızı kolaylaştıracağını belirtmeliyim.

F sütuundaki değerler elle yazılmış değerler olmayıp başka kaynaktan hazır olarak alınıyorsa;
-- KIRP işlevi kullanarak (ilk formül) veya
-- YERİNEKOY işlevi kullanarak (ikinci formül)
gibi farklı seçeneklerle de sonuca gidilebilir.
(ayrıca formüllerde F2 yerine BÜYÜKHARF(F2) kullanıp, çift tırnak arasındaki İsanbul kelimesini büyükharflerle yazarak da deneyebilirsiniz)
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]KIRP[/COLOR](F2)="İstanbul";"Alındı";"Alınmadı")
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](F2)<>[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR]([COLOR="Red"]YERİNEKOY[/COLOR](F2;"İstanbul";""));"Alındı";"alınmadı")

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

F2 hücresindeki İstanbul kelimesinin başında veya sonunda BOŞLUK karakteri olabilir mi acaba?
Ayrıca; sorularınızı ekran görüntüsü yerine gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge ekleyerek sormanızın sonuca ulaşmanızı kolaylaştıracağını belirtmeliyim.

F sütuundaki değerler elle yazılmış değerler olmayıp başka kaynaktan hazır olarak alınıyorsa;
-- KIRP işlevi kullanarak (ilk formül) veya
-- YERİNEKOY işlevi kullanarak (ikinci formül)
gibi farklı seçeneklerle de sonuca gidilebilir.
(ayrıca formüllerde F2 yerine BÜYÜKHARF(F2) kullanıp, çift tırnak arasındaki İsanbul kelimesini büyükharflerle yazarak da deneyebilirsiniz)
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]KIRP[/COLOR](F2)="İstanbul";"Alındı";"Alınmadı")
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR](F2)<>[COLOR="red"]UZUNLUK[/COLOR]([COLOR="Red"]YERİNEKOY[/COLOR](F2;"İstanbul";""));"Alındı";"alınmadı")

Ömer bey merhabalar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim verdiğiniz 2 formülde uyguladım ve oldu fakat neden bu formülleri kullandık onu anlamadım. Benim yaptığım bi hata yok gibi gözüküyor boşlukta bırakmadım başka bi kaynaktanda kopyalamadım. Basit eğer formülüyle 'mantıksal sınama;eğer doğruysa;eğer yanlışsa' şeklinde neden yapamıyorum. Ayarlar ile alakalı bi durummu bunu öğrenmek istiyorum. Foruma yeni kayıt olduğum için dosya yükleme işlerini tam bilemediğim için paylaşamadım simdi bi dosya sıkıştırma yöntemi ile işlemi yaptım aşağıda linki paylaşıyorum umarım ulaşır bana yardımcı olabilirsiniz.

DÜZELTME: Şimdi tekrar denedim sizin verdiğiniz 2 formülüde kendim elle yazdığımda yine aynı hatayı veriyor, ama sizden kopyalayıp yapıştırdığımda herhangi bir sıkıntı yok formül çalışıyor.

http://s7.dosya.tc/server2/kjuinu/Eger.zip.html

Son düzenleme:
Yardımcı olabilecekmisiniz? Hiçbir eğer formülünü iç içe eğeri kullanamıyorum, formüller doğru olmasına rağmen metinsel kısımlarda hata olduğu çıkıyor. Lütfen acil yardım edermisiniz rica ediyorum.

Tekrar merhaba.

Önceki cevabımda da belirttiğim gibi;
sorularınızı ekran görüntüsü yerine, gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek verileri temsil edebilecek özellikte veriler içeren örnek belge ile destekleyerek sormalısınız.

Ekran görüntüsünden hareketle verilebilecek destek sınırlı.
Verilecek cevaplar da ister istemez belli varsayımlara dayanıyor ve çoğunlukla basit bir soru için onlarca cevap/karşı cevap şeklinde konu uzayıp gidiyor.

Son eklediğiniz ekran görüntüsü içeren zip belgeyi yükleme yöntemini kullanarak gerçek belgenizin küçük bir örneğine ulaşılmasını sağlayınız.
.

Tekrar merhaba.

Önceki cevabımda da belirttiğim gibi;
sorularınızı ekran görüntüsü yerine, gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek verileri temsil edebilecek özellikte veriler içeren örnek belge ile destekleyerek sormalısınız.

Ekran görüntüsünden hareketle verilebilecek destek sınırlı.
Verilecek cevaplar da ister istemez belli varsayımlara dayanıyor ve çoğunlukla basit bir soru için onlarca cevap/karşı cevap şeklinde konu uzayıp gidiyor.

Son eklediğiniz ekran görüntüsü içeren zip belgeyi yükleme yöntemini kullanarak gerçek belgenizin küçük bir örneğine ulaşılmasını sağlayınız.
.

Ömer bey merhabalar;

Daha önceki mesajımda zip dosyasını sıkıştırılmış halde linki paylaşmıştım. Acaba gözükmüyormu direk indirme adresini yapıştırıyorum buraya yanlışmı yapıyorum acaba anlayamadım kusura bakmayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Tekrar paylaşıyorum zip dosyası adresini.
http://s7.dosya.tc/server2/kjuinu/Eger.zip.html

Arkadaş Resmi değil .Dosyayı......Dosyayı Zıpla gönder Dosyayı!!!!!!!!!!Gönder Hala anlamadıysanız.Niyetinizi sorgulayaçağım.

Merhabalar
Çift tırnak kullanırken klavye üzerindeki é tuşunun üzerindekini kullanıp tekrar deneyin.

Arkadaş Resmi değil .Dosyayı......Dosyayı Zıpla gönder Dosyayı!!!!!!!!!!Gönder Hala anlamadıysanız.Niyetinizi sorgulayaçağım.

Kusura bakmayın beni yanlış anladınız, sinirlenmenize gerek yoktu, zaten dosya olarak yüklemiştim demek beceremedim teşekkür ederim yinede ilginize iyi günler dilerim.

Merhabalar
Çift tırnak kullanırken klavye üzerindeki é tuşunun üzerindekini kullanıp tekrar deneyin.

Ya şuan varya yemin ederim size nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum, Allah razı olsun ya. Tek sıkıntı buymuş demekkii ben shift+2 tuşlarından '' koyuyordum. Şimdi oldu vallahi çok sağolun tuttuğunuz altın olsun çok yardımcı oldunuz

Rica ederim sizden de Allah razı olsun bilgiler paylaşıldıkça güzel oluyor.
Başarılar.

Çok yardımcı oldunuz ama kaç gündür uğraşıyorum kafayı yiyecektim, en son bu forumu buldum siz çıktınız karsıma valla size cok teşekkür ederim. Sizede başarılar ve iyi günler diliyorum.

Geri