• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü hakkında

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SworP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
21 Ağustos 2013
Mesajlar
81
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar geçenki konumda sağolsun arkadaşlar oldukça yardımcı oldular.

Şimdi bir sorunum daha var.

Atıyorum ki B68 hücresinde %15 iskonto yazıyorsa H18 hücresini 0,15'le çarpıp bulunduğum hücreye yazmak istiyorum.Eğer %10 iskonto yazıyorsa 0.1'le çarpıp yazmasını istiyorum.

Ayrıca Örneğin: Şu anki hangi faturada bulunduğumu bir şekilde excele aktarsak daha sonrasında A firmasına 6 eylül tarihli bir faturayı yazdırdım bu faturayı otomatik olarak eylül adlı klasörde 6 eylül adındaki alt klasöre fatura numarası ve a firmasının ismiyle kayıt etsin.Sonrasında ise bu kestiğim fatura numarası ile A firmasının cari hesaplar adlı excel dosyasındaki bölümüne fatura tutarı ve numarasıyla girişini yapsın.

Birde sayıyı yazıya döken makrolar excelden her çıktığımda kayboluyor.Tekrardan makroyu kaydetmek zorunda kalıyorum.Bununla ilgilide yardımlarınızı bekliyorum.

Sevgiler...
 
Sorunun ilk kısmı için aşağıdaki formülü kullanabilirsin.
Bu formülü iskonto tutarını hangi hücreye yazdırmak istiyorsan o hücrede yeterli.

İngilizce Excel için;
=IF(B68<>0;H18*B68;0)

Türkçe excel kullanıyorsan;
=EĞER(B68<>0;H18*B68;0)

Sorunun diğer kısımları beni aştı, kusura bakma.
 
Geri
Üst