• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülü Hak.

Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Biliyorum eğer formülleri hakkında bir çok konu olmasına rağmen ve bunları incelememe rağmen beceriksizliğim sebebi ile başarılı olamadım. Bu sebeple sizlerden yardım istiyorum.

Soruma gelicek olursak;
Ekli excel dosyasında bir prim hesaplama sayfası bulunmakta. Burada hesaplamalar doğru yapılmakta ama ben aynı sayfa üzerinde diğer firmaların primlerini de hesaplamak istiyorum.
Bunun için de "Firma Adı" sekmesine veri doğrulamadan liste seçeneğini kullandım. Hesaplamada ise bu listeden seçilecek olan firmaların katsayıları farklı olduğu için "Önerilen Satış Fiyatı" hüceresinde "Firma Adı"'nda hangi firmayı seçtiysem çarpan olarak onun katsayısı kullanılsın.

Bu konuda yardımlarınızı bekler çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    Kitap1.xlsx
    11.5 KB · Görüntüleme: 13
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 14
dosyan ekte kardeş onu eğer ile yapamazsın zaten ya indis - düşeyara - dizin yada Ara fonks.larından birisi ile yapabilirsin. ben indis ile yaptım.

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için teşekkür ederim mgurten. Bundan sonraki çalışmalarımda bu formülleri de kullanacağım.
Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

selamlar, benimde şartlı forksiyon konusunda yardıma ihtiyacım var. dosyamı ekledim, kullanabileceğim fonksiyon konusunda yardım eder misiniz? teşekkürler
.
1.sheetteki A kolondaki tutarlar
8000 küçükse 0,21 tl ile çarpıp toplamını alacak
8000,01-720000 aralığında ise 0,000025 ile çarpıp toplamını alacak
720000,01 büyük ise 16,85 ile çarpıp toplamını alacak

Merhaba mgurten,
hazırlamış olduğunuz dosya üzerinde ikinci bir indis yapıyorum ama hata veriyor. Bu formülleri sadece bir kere mi kullanabiliriz?
Ekteki dosyayı incelemenize sunar yardımlarınız beklerim.

Yapmak istediğime gelirsek;
M sütununda bulunan eğerli formül =EĞER(L4="","",L4-(L4*20/100))
bu formülü firma seçtiğimizde otomatik olarak güncellemesini istiyorum ama olmuyor.
Excelin D sütununda bulunan % değerlerin yukarıdaki formüldeki 20/100 olan kısmı ile değişmesi ve hesaplamayı buna göre yapmasını istiyorum. İndis ile denedim ama başaramadım. sanırım bir yerde hata yapıyorum.
Daha önce de sizin hazırladığınız excel dosyasını ekliyorum.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba mgurten,
hazırlamış olduğunuz dosya üzerinde ikinci bir indis yapıyorum ama hata veriyor. Bu formülleri sadece bir kere mi kullanabiliriz?
Ekteki dosyayı incelemenize sunar yardımlarınız beklerim.

Yapmak istediğime gelirsek;
M sütununda bulunan eğerli formül =EĞER(L4="","",L4-(L4*20/100))
bu formülü firma seçtiğimizde otomatik olarak güncellemesini istiyorum ama olmuyor.
Excelin D sütununda bulunan % değerlerin yukarıdaki formüldeki 20/100 olan kısmı ile değişmesi ve hesaplamayı buna göre yapmasını istiyorum. İndis ile denedim ama başaramadım. sanırım bir yerde hata yapıyorum.
Daha önce de sizin hazırladığınız excel dosyasını ekliyorum.

Saygılarımla.

bu formülü kullan
Kod:
=EĞER(L4="";"";L4-(L4*(DÜŞEYARA(G4;$B$5:$D$17;3)/100)))

Sayın mgurten vermiş olduğunuz kodu kullanıyorum ama hata veriyor.
Bir kaç farklı denedim ama düzelme olmadı.

Saygılarımla.

selamlar, benimde şartlı forksiyon konusunda yardıma ihtiyacım var. dosyamı ekledim, kullanabileceğim fonksiyon konusunda yardım eder misiniz? teşekkürler
.
1.sheetteki A kolondaki tutarlar
8000 küçükse 0,21 tl ile çarpıp toplamını alacak
8000,01-720000 aralığında ise 0,000025 ile çarpıp toplamını alacak
720000,01 büyük ise 16,85 ile çarpıp toplamını alacak

Dosyayı tekrar ekleyebilir misin?

Eğer ile benim de bir sorunum var
Tabloya göre ilk sütundan veri doğrulama ile kişi, 2. sütundan aynı şekilde ürün, ve 3. sütundan doğrulama ile ödeme şekli seçtiğimde bu 3üne ait satırda fiyat çıkarsın istiyorum. Düşeyara ve eğer ile yapılabilirmi? Farklı yöntem mi kullanmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

Eğer ile benim de bir sorunum var
Tabloya göre ilk sütundan veri doğrulama ile kişi, 2. sütundan aynı şekilde ürün, ve 3. sütundan doğrulama ile ödeme şekli seçtiğimde bu 3üne ait satırda fiyat çıkarsın istiyorum. Düşeyara ve eğer ile yapılabilirmi? Farklı yöntem mi kullanmam gerekiyor?

d2 ye aşağıdaki formülü yazın

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2=kişiler)*(B2=ürünler)*(C2=ödeme)*(TABLO!D2:D19))

iyi akşamlar

çok teşekkür ederim mgurten son 1 sorum var
aynı hücre içeriklerini 1 tane olarak nasıl gösterebiliriz (görsellik açısından)

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
ör/ eğer a1 0 ile 133 arasında ise a2 1 ise b1 ile b15 arası olmalı
eğer a1 0 ile 133 arasında ise a2 2 ise c1 ile c15 arası olmalı diye bir formül yapıla bilirmi. yapılabilir ise bu formüle acilen ihtiyacım var.

Son düzenleme:
formül çalışıyor prb. yok

Sayın mgurten herşey için teşekkür ederim.
Sorunun formülde olduğunu biliyordum ve siz çalışıyor dedikten sonra hatalı kısmı görme şansım oldu. Formül arasına (,) yerine (;) yazdığım için çalışmadı. Hata benden kaynaklanmış :((

Tekrar yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Tayfun Eren

Geri