• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer formülü bi adım ötesi ??

Excel Vers. ve Dili
2003
Herkese merhaba.

Uzunca yazıp derdimizi anlatmaya çalışmak yerine foto yüklemeyi uygun gördük.

Ekli fotoğrafta gördüğünüz tüm hesaplamaları manuel olarak gerçekleştirmekteyiz fakat böyle olunca da ürünlerin cinsleri ve birim fiyatlarında hata yapabiliyoruz.

Örneğin C308 hücresine ürün cinsini, F308 hücresine de ürün adedini girdiğimiz gibi üstteki listeden birim fiyatını alıp kendisini otomatik hesaplaması

Eğer formülü üstünden yola çıkmayı denedik fakat sonuç alamadık tahminimizce bir adım ötesi ya da alakası bile yok :))

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• EXCEL.JPG
    EXCEL.JPG
    65.5 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Eğer I sütununa birim fiyatlar yazılacaksa I308 hücresindeki formül aşağıdaki gibi olmalıdır :

=düşeyara(C308;$b$1:$c$6;2;0)

sütundaki diğer hücrelere kopyalayarak uygulayabilirsiniz.

tutar yani H sütunu ise

=I308*F308

olmalı.

Yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
yoksa istediğimiz formül excelde mevcut değil mi ?

şimdiden teşekkürler

Günaydın. Benim cevabım sorunu çözmedi mi? Çözmediyse sorun hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacımız var demektir.

Günaydın. Benim cevabım sorunu çözmedi mi? Çözmediyse sorun hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacımız var demektir.

Sizin verdiğiniz formülde ürünlerin birim fiyatlarına ulaşmış olmuş fakat istediğimiz o değil. Sizin yardımınızdan sonra derdimizi tam olarak anlatamadığımız anlayıp yazdıklarımızı editledik, daha açıklayıcı bir metin yazdık ve fotoyu değiştirdik.
ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyip detaylı açıklarmısınız.

.

anladığım kadarıyla birim fiyatı ayrı bir hücreye yazmasın, doğrudan toplam tutarı hesaplasın istiyorsunuz. Eğer öyleyse iki ayrı hücredeki formülü aşağıdaki gibi birleştirmelisiniz:

H308'in formülü:

=düşeyara(C308;$b$1:$c$6;2;0)*F308

Gördüğünüz gibi I308 yerine doğrudan düşeyara ile birim fiyatı aktardım.

anladığım kadarıyla birim fiyatı ayrı bir hücreye yazmasın, doğrudan toplam tutarı hesaplasın istiyorsunuz. Eğer öyleyse iki ayrı hücredeki formülü aşağıdaki gibi birleştirmelisiniz:

H308'in formülü:

=düşeyara(C308;$b$1:$c$6;2;0)*F308

Gördüğünüz gibi I308 yerine doğrudan düşeyara ile birim fiyatı aktardım.

Herkese teşekkürler

Yusuf44 arkadaşım sana özel olarak teşekkür ederim. Gerçekten çok işimize yaradı. Çok ama çok teşekkürler :)

Geri