eğer fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
2000
arkadaşlar selamlar, gönderdiğim örnekte soruyu açıkladım, parça türünü seçince ona karşılık gelen işlemi yapsın, belki eğer fonk ile bu işlemi yapabilirim ama parça türü çok olduğu için formül çok şişecek, yardım ederseniz sevinirim

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu işinizi görür mü?

Kod:
=EĞER(C10="";"";EĞER($C10="hazır parça";$D10;EĞER($C10="pres parça";$D10*$D$4;$D10*$D$5)))

Excel Vers. ve Dili
2000
sağol hocam da, şimde benim parça türüm 20 adet falan civarında, öyle olunca çok kasacak bilgisayarı, belki eğer fonk başka bir fonk vardır diye sormuştum,
ellerine sağlık yinede :)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sağol hocam da, şimde benim parça türüm 20 adet falan civarında, öyle olunca çok kasacak bilgisayarı, belki eğer fonk başka bir fonk vardır diye sormuştum,
ellerine sağlık yinede :)

merhaba
dosyanızda 3 farklı seçenek var.
kaç adet ürün varsa ve nasıl hesaplanacaksa ona göre örnek dosya hazırlayınız. kırık parça varsa nasıl hesaplandığını nerden bileceğiz.

Excel Vers. ve Dili
2000
size zahmet vermek istemem, eğer fonk haricinde tavsiyeniz varsa uğraşırım üzerinde.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
size zahmet vermek istemem, eğer fonk haricinde tavsiyeniz varsa uğraşırım üzerinde.
merhaba
dosyanızı görmeden fonksiyon tavsiye etmek doğru olmaz.
siz örnek dosya ekleyin, söz, formülü ben yazmayacağım sadece adını ve nasıl yapmanız gerektiğini anlatmaya çalışacağım. :)

Excel Vers. ve Dili
2000
selamlar yeniden, dosyayı biraz daha değiştirip gönderdim,
ilginiz için sağolun

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ek dosyasa sayfa2 deki tablo işinizi görür mü?

not:
formül ve tablo düzeni biraz daha iyi düzenlenebilir. fikir vermesi açısından inceleyiniz.

Ekli dosyalar