• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER fonksiyonu

kozman

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 8, türkçe
sayın hocalarım hepinize kolay gelsin

ekteki dosyada da belirtiğim gibi F1 hücresine değer yazdığımda; Örneğin 10 yazdığımda F3 hücresindeki formüle bağlı olarak '3. Yükselen' yazmasını, F1 hücresine 12 yazdığımda F3 hücresinin yine bu hücrede ki formüle bağlı olarak boş olmasını veya F1 hücresini 36 yazdığımda F3 hücresinin yine bu hücrede ki formüle bağlı olarak '9. Yükselen' yazmasını istiyorum

Ekli dosyalar

Zannedersem B sütununun son karakterindeki rakama bağlı olarak 3. yükselen gibi bir ifade yazdırmak istiyorsunuz. Peki boş olması hangi şarta bağlı. F1 hücresine 12 yazdığınızda 5. Yükselen yazması gerekmiyor mu?

Zannedersem B sütununun son karakterindeki rakama bağlı olarak 3. yükselen gibi bir ifade yazdırmak istiyorsunuz. Peki boş olması hangi şarta bağlı. F1 hücresine 12 yazdığınızda 5. Yükselen yazması gerekmiyor mu?

evet hocam hepsi doğrudur, boş olma şartı ise sıfıra bağlı

evet hocam hepsi doğrudur, boş olma şartı ise sıfıra bağlı
Sıfıra bağlı dediğiniz tire (-) işaretinden sonra herhangi bir rakamın olmaması mıdır. Çünkü ben hala 12 yazdığımızda niye boş olması gerektiğini anlamadım. Biraz açıklasanız.

Sıfıra bağlı dediğiniz tire (-) işaretinden sonra herhangi bir rakamın olmaması mıdır. Çünkü ben hala 12 yazdığımızda niye boş olması gerektiğini anlamadım. Biraz açıklasanız.

evet hocam her hangi bir rakam olmaması. fakat 12 yazdığınızda zaten boş değil 5. yükselen yazması gerekiyor. ayrıca 7 veya 6 yazdığımızda boş olması gerekiyor

F1 hücresine 12 yazdığımda F3 hücresinin yine bu hücrede ki formüle bağlı olarak boş olmasını

12 Yazdığınızda 5. YÜKSELEN yazsın diyorsunuz ama 1. mesajınızda öyle demiyorsunuz.

Anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım. Eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,
alternatif olsun.

Kod:
=EĞER(VE(F1<>"";F1<>0;(EHATALIYSA((MBUL("-";ARA(F1;$A$1:$A$78;$B$1:$B$78)))>0)=YANLIŞ));SAĞDAN(ARA(F1;$A$1:$A$78;$B$1:$B$78);1);"")

Merhaba,
alternatif olsun.

Kod:
=EĞER(VE(F1<>"";F1<>0;(EHATALIYSA((MBUL("-";ARA(F1;$A$1:$A$78;$B$1:$B$78)))>0)=YANLIŞ));SAĞDAN(ARA(F1;$A$1:$A$78;$B$1:$B$78);1);"")

hocam merhaba kolay gelsin aşağıda ki gibi bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz.

A ve B sütunlarında değerler var C1 sütununa 3-8 yazdığımda D1 hücresinde A sütununa ki 3'e karşılık gelen B sütununda ki 21 sayısının yazmasını E1 hücresinde ise yine A sütununda ki 8'e karşılık gelen B Sütunundaki 39 sayısının yazması gibi
A B C D E F G
1 15 3-8 21 36

2 18 2-9 18 39

3 21

4 24

5 27

6 30

7 33

8 36

9 39

10 42

11 45

12 48

13 51

14 54

15 57

Ekli dosyayı görüntüle 169529
hocam merhaba kolay gelsin aşağıda ki gibi bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz.

A ve B sütunlarında değerler var C1 sütununa 3-8 yazdığımda D1 hücresinde A sütununa ki 3'e karşılık gelen B sütununda ki 21 sayısının yazmasını E1 hücresinde ise yine A sütununda ki 8'e karşılık gelen B Sütunundaki 39 sayısının yazması gibi

Eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri