• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"Eğer" fonksiyonu ile "Ve" /"YADA" y beraber kullanırken!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Unyusa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 office
Türkçe
"Eğer" fonksiyonu ile "Ve" /"YADA" y beraber kullanırken!!!

Şimdi notlarımı hesaplamak için formül oluşturmaya çalışıyorum. Şöyle bir formül yazdım ama yanlış sonuç çıkıyor ve hatayı nerde yaptığımı bulamadım. Lütfen yardımcı olun

HARF için kullandığım formül de şu:
=EĞER(VE(G3<=100;G3>=88);"AA";EĞER(VE(G3<=87;G3>=80);"BA";EĞER(VE(73<=G3;G3<=79);"BB";EĞER(VE(66<=G3;G3<=72);"CB";EĞER(VE(G3<=65;G3>=60);"CC";EĞER(VE(55<=G3;G3<=59);"DC";EĞER(VE(50<=G3;G3<=54);"DD";"FF")))))))

Merhaba,

Öğrencisiniz sanırım, genelde öğrenciler çözümle uğraşmak yerine sadece tablo ekleyip, gelen mesaj ile ezber yolunu seçiyor. Bu yüzden öncelikle çabanızdan dolayı sizi tebrik ederim.

Formülün daha pratik yazılmış halini vermeden önce hata varsa önce bu formülü düzeltelim sonra pratik yazım şeklinin açıklamasını yaparım.

Yalnız ben formülde bir hata göremedim. Hangi durumda hata alıyorsunuz.

Merhaba,

Ömer bey yazmış, bende denemeler yaptım sorun yok gibi.

H3 hücresine harf olarak CB gelmesi gerekirken FF geliyor.
Bunun sebebini bulamadım :(

Sayın "yurttaş" ben excel formüllerini yeni yeni öğrenmeye başladığım için sizin örnekten fazla bir şey anladığımı söyleyemeyeceğim. Ama yine de teşekkür ederim. :)

Merhaba

Formülü
Kod:
EĞER(VE(66<=G3;G3<=72);"CB"
şeklinde yazdığınız için işleme aldığı sayı da 72,2 olunca bu baremin dışındadır diyor ve hiçbir şarta uymadığı için FF olarak hesaplıyor. Hesaplama şekli nasıldır bilmiyorum ama 72,2=72 ise sayıyı yuvarlamanız gerekir.
Bir sonraki aralık da 73-79 arası. Yani bu şekilde dilimler arası küsuratlı sayılar FF olarak değerlendiriliyor.

Dikkatli inceleyince, >=, <= durumlarındaki başlangıç bitiş hataları ve bazı aralık atlama hataları yapmışsınız.

Sizin yazdığınız mantıkla,

=EĞER(VE(G3>=88;G3<=100);"AA";EĞER(VE(G3>=80;G3<88);"BA";EĞER(VE(G3>=73;G3<80);"BB";EĞER(VE(G3>=66;G3<73);"CB";EĞER(VE(G3>=60;G3<66);"CC";EĞER(VE(G3>=55;G3<60);"DC";EĞER(VE(G3>=50;G3<55);"DD";"FF")))))))

Bu şekilde düzeltip deneyin.

Hmmm sanırım anladım...Teşekkür ederim :)...Hemen deniyorum...

HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM SORUN DÜZELDİ...

Son düzenleme:
Geri