• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer fonksiyonu ile tarihi sabitleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan APPROXY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Eğer ve bugün fonksiyonlarını kullanarak oluşturduğum bir tablom var. Ancak şöyle bir sıkıntım var. Eğer mantıksal sınaması doğru ise bugün tarihini sabit olarak vermesini ve günler ilerse de bu tarihin sabit kalmasını istiyorum. Bunu yapmak mümkün müdür?

Kolay Gelsin,

Merhaba,

Bu işlemi formül ile yapamazsınız, makro kullanmanız gerekir. Sorunuzu destekleyen küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Merhaba Ömer Bey,

İlginiz için teşekkür ederim. Dosyam ektedir. Bu dosyayı dokuma tezgahı planlamada kullanıyorum. Üretim metrelerini elle giriyorum zaten. Ama üretimin bittiği tarihi satır bazında sabitlemem lazım ki diğer işlerin bitiş tarihlerini görebiliyim.

Kolay Gelsin,

Ekli dosyalar

Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub sabit()
Dim STR As Long
STR = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
With Range("G5:G" & STR)
.Value = "=IF(H5=0,F5+E5,IF(I5>$H$1,$B$2,$B$2+(C5*(1-I5)/D5)))"
.Value = .Value
End With
End Sub

Son düzenleme:
Merhaba Asi Kral,

İlgin için teşekkür ederim. Makroyu denedim ve ilk planı yaparken çalışıyor. Ama problemi ben tam açıklamadım. Tezgahtaki üretim ardışık. Yani birini bitiş tarihi diğerinin başlangıç tarihi oluyor. B2 hücresine bugün dersek, ilk işin bitiş tarihi 7.3.2013 oluyor. Diyelim ki biz bu işi 8.3.2013 tarihinde bitirdik. (yani 100% ulaştık. O zaman bitiş tarihi 8.3.2013 de sabit kalsın istiyorum ve diğer bitiş tarihleri buna göre güncellensin. İkinci iş de 100% ulaşınca onun bitiş tarihi sabitlensin ve bu şekilde devam etsin. Açıkçası yapılabilir mi bilmiyorum. Zaman ayırdığın için şimdiden teşekkür ederim.

Geri