• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer, Düşeyara, #yok sorunu yardım

Excel Vers. ve Dili
Mic 2003
Arkadaşlar yardımcı olun lütfen bana :/

=EĞER(C90<>"";DÜŞEYARA(B90&C90;Sayfa2!$A$2:$B$7057;2;0);DÜŞEYARA(B90&$C$4;Sayfa2!$A$2:$B$7057;2;0))

*Eğer, C90 hücresi boş değilse ilgili hücreye düşeyara döndürüyor, değilse de farklı bir formülle düşeyara döndürüyor. C90 ın boş olduğu durumda ise formül, #Yok atıyor. Ben ise #Yok yerine, 0 basmasını istiyorum.

yardımcı olursanız çok sevineceğim, tamamen tıkanmış durumdayım.
teşekkür ederim ....

formülünüzde kırmızı renkle gösterilen yerler birbiri ile örtüşmüyor,
=EĞER(C90<>"";DÜŞEYARA(B90&C90;Sayfa2!$A$2:$B$7057 ;2;0);DÜŞEYARA(B90&$C$4;Sayfa2!$A$2:$B$7057;2;0))
eğer bu kısım hatalıysa burayı düzeltin ve aşağıdaki formülü deneyin

=EĞER(C90<>"";EĞER(EHATALIYSA((DÜŞEYARA(B90&C90;Sayfa2!$A$2:$B$7057 ;2;0));0;DÜŞEYARA(B90&$C$4;Sayfa2!$A$2:$B$7057;2;0)))
ama yine de örnek dosya eklerseniz daha net cevapları daha kısa sürede alabilirsiniz.

Son düzenleme:
=eğer(ehatalıysa(yazdıgınız formül);0;yazdıgınız formül

yani formülün basına eğer ehatalıysa kısmını ekleyin

Sayın P_RN2007 arkadaşım 2 nolu mesajı yeniden düzenledim. kontrol edebildiniz mi

Arkadaşlar hepinize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim, çok sağolun.
gönderdiğim ekte açıklama da yapmaya çalıştım, yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim tekrar tekrar ...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar hepinize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim, çok sağolun.
gönderdiğim ekte açıklama da yapmaya çalıştım, yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim tekrar tekrar ...

G7, H7 ve I7 hücrelerindeki formüllerinizi düzelttim.

dosyanız ekte

Ekli dosyalar

arkdaşlar benimde düşeyara ile ilgili bi sorum olacak yardım ederseniz çok sevinirim. 3 tane çalışma sayfam var ve her sayfanın a sütununda numaralar b sütunun da değerler var 4. bi çalışma sayfası açıp 4. sayfanın a1 sütununa ilk üç sayfadaki numaralardan birini yazdığım zaman b1 sütununa ilgili sayfadaki değeri getirmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Geri