• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer+düşeyara+dolaylı+döngüsel başvuru

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Merhaba.

İstediğim şey tam olarak;

"Bir sütunda boş olan değeri bul, yanındaki değeri diğer çalışma sayfasındaki sarı ile dolgulu hücreye yapıştır."

Basit gibi görülüyor ama boş değerin oluşması için aynı yerden değerler alınıyor ve döngüsel başvuru oluyor.

Yardımınıza ihtiyacım var. İyi akşamlar diliyorum.

http://s3.dosya.tc/server/xgosiq/YARDIM.xlsx.html

Ekli dosyalar

Merhaba

Nasıl bir sistem kurmaya çalıştığınızı anlayamadım.
Şunu deneyiniz,

Excel seçenekleri / formüller / hesaplama seçenekleri / yinelemeli hesaplamayı etkinleştir

Merhaba.
İsteğim; "Kontrol" sayfası B sütununa elimdeki verileri yapıştırdığımda "istek" sayfasındaki sarı hücrelere "kontrol" sayfasında boş olan hücrenin solundaki değerin yazılması.

Neden böyle bir şeye ihtiyaç var diyorsanız; "istek" sayfası sarı hücrelerle birçok bağlantılı hücre var. Ben talebimi özetlemek adına böyle yazdım.

Ayrıca
Excel seçenekleri / formüller / hesaplama seçenekleri / yinelemeli hesaplamayı etkinleştir

.....hesaplama seçenekleri / Otomatik, Veri tabloları Dışında Otomatik ve Elle bölümü var. Yinelemeli hesaplamayı etkinleştir seçeneği yok.

office 2007 kullanıyorum.

Merhaba

Nasıl bir sistem kurmaya çalıştığınızı anlayamadım.
Şunu deneyiniz,

Dosyanınız inceledim ama bende anlayamadım açıkçası

Merhaba,

Dosyanızdan anladığımı aşağıdaki şekilde kodladım, umarım isteğinizi karşılar:

Öncelikle İSTEK sayfasındaki B sütununu KONTROL sayfası E sütununa kopyaladım.
E12' deki formülasyon: =IF(C3=0;B3;IF(AND(C3>0;C4="");B4;IF(AND(C4>0;C5="");B5)))
E17' deki formülasyon: =IF(E12=B3;B4;IF(E12=B4;B5;IF(E12=B5;B6;IF(E12=B6;B7))))
daha sonra İSTEK sayfasındaki B11 kutusuna =KONTROL!E12, ve B16 kutusuna =KONTROL!E17 formüllerini yazın, KONTROL' deki C3 boşken İSTEK B11 SALI, B16 ÇARŞAMBA yazar, C3 dolu iken ÇARŞAMBA ve PERŞEMBE yazar. Bilmiyorum istediğiniz bu mu! E12 ve E17 kutularındaki formüller KONTROL SAYFASI B sütunundaki daha fazla kutuya bağlı olmalı ise, ilgili kutulardaki formülasyonu aynı mantıkla uzatabilirsiniz.

İyi çalışmalar,

Merhaba,

Örnek çalışma aşağıdaki linktedir.

yanlışlıkla buraya yüklenmiş, ilgili arkadaşlardan özür!

Son düzenleme:
Merhaba. Hocam isteğim tam olarak bu değil. Diğer taraftan yüzlerce satır var ve haliyle birçok eğer kullanmam gerekecek ve bu mümkün görünmüyor. Asıl amacım aşağıdaki linkteki sorunumu çözmek ama ne onu anlatabildim ne bunu :( Aslına bakarsanız linkte birçokta açıklama yaptım ama sanıyorum ki biraz zor bir soru (en azından benim için).... Çok teşekkür ederim ilginiz için. İyi akşamlar diliyorum.

http://www.excel.web.tr/f47/atama-evrim-programy-t147398.html

Merhaba,

Dosyanızdan anladığımı aşağıdaki şekilde kodladım, umarım isteğinizi karşılar:

Öncelikle İSTEK sayfasındaki B sütununu KONTROL sayfası E sütununa kopyaladım.
E12' deki formülasyon: =IF(C3=0;B3;IF(AND(C3>0;C4="");B4;IF(AND(C4>0;C5="");B5)))
E17' deki formülasyon: =IF(E12=B3;B4;IF(E12=B4;B5;IF(E12=B5;B6;IF(E12=B6;B7))))
daha sonra İSTEK sayfasındaki B11 kutusuna =KONTROL!E12, ve B16 kutusuna =KONTROL!E17 formüllerini yazın, KONTROL' deki C3 boşken İSTEK B11 SALI, B16 ÇARŞAMBA yazar, C3 dolu iken ÇARŞAMBA ve PERŞEMBE yazar. Bilmiyorum istediğiniz bu mu! E12 ve E17 kutularındaki formüller KONTROL SAYFASI B sütunundaki daha fazla kutuya bağlı olmalı ise, ilgili kutulardaki formülasyonu aynı mantıkla uzatabilirsiniz.

İyi çalışmalar,

Merhaba,

İSTEK sayfasındaki kutuların kontrolünü KONTROL sayfası C sütunundan ayırmaktan başka çıkar yol yok gibi. KONTROL sayfasında bir F sütunu açarak C sütunundaki değerler buraya (satırlar karşılıklı olmak üzere) elle kopyalanırsa istediğiniz çözüme ulaşılıyor, başka türlü döngü engellenemiyor.
Çalışmayı aşağıdaki linke ekledim, umarım işinize yarar.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/_5p59HGgfk6Lc

Merhaba.

Hocam ilginiz için çok teşekkürler lakin bu benim işimi görmez.

Bu döngüsel başvuru kod yazılarak aşılabiliyor mu bilmiyorum. Öyle görülüyor ki formül ile çözmek pek mümkün değil.

İyi hafta sonları diliyorum.

Merhaba,

İSTEK sayfasındaki kutuların kontrolünü KONTROL sayfası C sütunundan ayırmaktan başka çıkar yol yok gibi. KONTROL sayfasında bir F sütunu açarak C sütunundaki değerler buraya (satırlar karşılıklı olmak üzere) elle kopyalanırsa istediğiniz çözüme ulaşılıyor, başka türlü döngü engellenemiyor.
Çalışmayı aşağıdaki linke ekledim, umarım işinize yarar.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/i/_5p59HGgfk6Lc

Geri