Arkadaşlar , ben de exel e yeni başlayanlardanım.Sizler için kolay ama benim için epey bi zor formülle karşı karşıyayım.başlıktada yazdığım gibi eğer a1 spor ise c1 4 ytl , eğer a1 klasik ise c1 5 ytl,eğer a1 bot ise c1 6 ytl olsun istiyorum.forumda yaptığım aramalarda Baknediyecem rumuzlu arkadaşımızın buna benzer bi sorusu var.ona verilen cevabı kendi formülüme uyguladım ama hep formül hatası aldım.gerçi onun sorusunda 2 değer giriliyor.(otobüs,dolmuş)
benimkinde ise 3 tane (spor,klasik,bot).
eğer (a1=''spor'';4;eğer(a1=''klasik'';5;eğer(a1=''bot'';6;'''')))şeklinde yazıyorum ama maalesef olmuyor?
1_) hata vermesinin sebebi nedir?
2_)eğerler çoğaldıkça formülün sonuna ve ya başına eklediğimiz tırnak işaretleri ve parantez sayıları da mı aynı şekilde arttmaktadır ?
Lütfen kusura bakmayın.biraz uzun oldu ama ben de sizler sayesinde bir şeyler öğrenmek istiyorum,Şimdiden teşekkür ederim
benimkinde ise 3 tane (spor,klasik,bot).
eğer (a1=''spor'';4;eğer(a1=''klasik'';5;eğer(a1=''bot'';6;'''')))şeklinde yazıyorum ama maalesef olmuyor?
1_) hata vermesinin sebebi nedir?
2_)eğerler çoğaldıkça formülün sonuna ve ya başına eklediğimiz tırnak işaretleri ve parantez sayıları da mı aynı şekilde arttmaktadır ?
Lütfen kusura bakmayın.biraz uzun oldu ama ben de sizler sayesinde bir şeyler öğrenmek istiyorum,Şimdiden teşekkür ederim