• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EBOŞSA'da BOŞ hücreye bağlantı sorun yarattı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
AB18 hücresinde kullanmak istediğim formül =AC23-AA18
gibi bait bir çıkarma yapmam gerekiyordu
ama
AC23 veya AA18 hücrelerinden biri BOŞ olursa,
AB18'e boşluk atması gerekiyordu, halledemedim

Yukarıdaki kısım sadece sorunum, yol açtığı durumu anlatmak için alttaki açıklamayı yazıyorum sadece

Açıklama : Hücreye #DEĞER yazıyor. Oysa ben boşluklar hariç olarak farkları hesaplatmam gerekiyordu fark -2 ile +2 arasında ise doğru değilse YANLIŞ yapıyordum. Eğer değerlerde eksik yoksa sorun çıkmıyordu ama değerlerde eksik olur sonuçta da hücreye #DEĞER yazarsa sorun oluşuyor

Ekli dosyalar

AB18 hücresinde kullanmak istediğim formül =AC23-AA18
gibi bait bir çıkarma yapmam gerekiyordu
ama
AC23 veya AA18 hücrelerinden biri BOŞ olursa,
AB18'e boşluk atması gerekiyordu, halledemedim

Yukarıdaki kısım sadece sorunum, yol açtığı durumu anlatmak için alttaki açıklamayı yazıyorum sadece

Açıklama : Hücreye #DEĞER yazıyor. Oysa ben boşluklar hariç olarak farkları hesaplatmam gerekiyordu fark -2 ile +2 arasında ise doğru değilse YANLIŞ yapıyordum. Eğer değerlerde eksik yoksa sorun çıkmıyordu ama değerlerde eksik olur sonuçta da hücreye #DEĞER yazarsa sorun oluşuyor
Syn. Oazanyazar ;

Ekteki dosyayı inceleyin.
Kod:
=EĞER(AC23="";"";EĞER(AC18="";"";AC23-AA18))

Ekli dosyalar

Verdiğiniz formülleri denedim olmadı, belki eksik anlattım
bir şekilde boşluk atmayı başardığım da oldu ama DELETE ile silersek o hücre hesaplamalar dışında kalıyor ama benim denemelerimde BOŞ görünse de hesaplamalar dışında kalamıyor. Böylece değer olmayan gün/hücre hatalı kabul edilip % tutarlılığı düşürüyor.

Üstteki karışık duruma rağmen deneme biraz daha sade. Şöyle ki;
AB18 hücresini DELETE ile silersek AB8 hücresinde gösterilen %'denin yükseldiğini göreceksiniz ki istediğimiz bu. Ama delete ile yaparsak formül filan kalmayacak

DELETE ile sildiğimiz gibi bir boşluğu formül sonucunda sağlayabilir miyiz?

AB18=AC23-AA18 formülünde AC23 ve/veya AA18 hücreleri boşsa/değer gelmemişse, DELETE ile sildiğimiz gibi GERÇEKTEN BOŞ gösterecek (ve formülü bozmayacak) bir yapı oluşturabilir miyiz ?

Sanırım önceki sorumda BOŞLUK sözünü delete ile olduğu gibi diye ifade edememiştim, özür.

EK NOT : Bir ara denemelerimden birinde AC23 ve/veya AA18 boşsa AB18 hücresini (boş olan) AB1 hücresine eşitle/ata demiştim. Fakat AB1 hücresi tamamen boş göründüğü halde ona eşitlediğim AB18 hücresinde 0 rakamı görüntülenmişti. Eğer 0 görünmeseydi tamamdı ama gerçek 0 değerleri de bulunduğundan bu BOŞ HÜCRE görünmesi yerine 0 görünenler karışıklığa yol açmıştı. Eğer hiç bir çözüm bulamazsam sırf %'ler doğru olsun diye tekrar 0 görünen o hali kullanmak zorunda kalacağım.

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki formülleri uygulayıp denermisiniz.

AB10 hücresine; (Alt hücrelere sürükleyin)

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(AC15-AA10);"";(AC15-AA10))

AB54 hücresine; (Alt hücrelere sürükleyin)

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(AB10);"";EĞER(YADA(AB10="";VE(AB10>=-2,5;AB10<=2,5));1;""))

Üstteki kısımda ve alttaki kısımda sizin 2 formülü uygulayınca sorun çözüldü.
Teşekkürler Korhan bey

Merhaba,

Aşağıdaki formülleri uygulayıp denermisiniz.

AB10 hücresine; (Alt hücrelere sürükleyin)

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(AC15-AA10);"";(AC15-AA10))

AB54 hücresine; (Alt hücrelere sürükleyin)

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(AB10);"";EĞER(YADA(AB10="";VE(AB10>=-2,5;AB10<=2,5));1;""))

Geri