• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

e topla özelliği

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ev ve Ofis 2016
ben e topla özelliğinde ölçüt alanına iki koşul girmek istiyorum. örenegin a1:a500 sütunundaki rakamları ve b1:b500 sütunundaki AİDAT yazılı değerleri tam sağladığında belirtilen aralığı toplamasını sitiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

excel'i gönderebilir misin? bu arada ofis sürümü 2007 olanlar için sumifs diye bir formül var, o bu sorunu hallediyor.

üzgünüm, ama dosyayaı nasıl göndereceğimi bilemiyorum.

Son düzenleme:
ben e topla özelliğinde ölçüt alanına iki koşul girmek istiyorum. örenegin a1:a500 sütunundaki rakamları ve b1:b500 sütunundaki AİDAT yazılı değerleri tam sağladığında belirtilen aralığı toplamasını sitiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Sonucu göreceğiniz hücreye

Kod:
=ETOPLA(B1:B500;"AİDAT";A1:A500)

yazınız.

örnekte olmasını istediğim şekli açıklamada belirttim.

Ekli dosyalar

BU FORMÜLDE SADECE DAİRE NO ALANINI TARIYOR VE ORADA 1 GÖRÜRSE BU HÜCREYE TOPLUYOR. BEN "D" SÜTUNU DA TARAYIP "AİDAT" YAZSISINI DA BULDUĞUNDA BU HÜCREDE TOPLANMASINI İSTİYORUM. YANİ ÖLÜT AİDAT VE DAİRE NO OLACAK. 1 VE AİDAT YAZISI VARSA TOPLAMI BU HÜCREYE YAZACAK.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((C2:C300=1)*(D2:D300="AİDAT");F2:F300)

şeklinde kullanın.

arkadaşlar, konu ile ilgilenen ve bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. ali-uzman beyin göndermiş olduğu formül dizimi problemimi çözdü. yalnız bir ricam daha var.
=TOPLA.ÇARPIM(($C$2:$C$300=1)*($D$2:$D$300="AİDAT");$F$2:$F$300)
formülünü 50 satıra kopyaladığımda =1 in her satırda otomatik olarak 1,2,3,4...50 ye kadar atmasını sağlamak mümkün mü aceba. yoksa her satıra gidip manuel olarak mı artırmam lazım.

=TOPLA.ÇARPIM(($C$2:$C$300=SATIR(A1))*($D$2:$D$300="AİDAT" );$F$2:$F$300)

şekinde deneyin.

.

dostlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim, sizden gelen bilgilerle tüm problemlerimi hallettim. hepinize kolay gelsin.

Geri