• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düzensiz Verileri Başka Sayfaya Aktarmak.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
Arkadaşlar öncelikle merhaba forumda bayaa bi araştırma yaptım verile başka sayfaya aktarmak için hazır makro kodlarıda buldum ancak benim yapmak istediğimi bir türlü yapamadım. Benim yapmak istediğim tam olarak. 1 nolu sayfaya bilgiler girilerek yazdırılacak. Ancak ne yaptığımızıda unutmamak için yazılanların hepsini kaydet butonuna basarak 2. sayfaya alt alta kaydetmek istiyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Benzer o kadar çok konu işlendi ki.

Kod:
Sub Aktar()

Dim i   As Long, _
        shr As Worksheet, _
        shk As Worksheet

Set shr = Sheets("RECETE")
    Set shk = Sheets("KAYIT")

If Not Application.WorksheetFunction.CountA(Range("B6,B7,B8,B9,G9,B10,E10,G10,B11,G11,B12")) = 11 Then
        MsgBox "TÜM BİLGİLERİ GİRİP ÖYLE DENEYİNİZ...", vbCritical, "BİLGİ KONTROLÜ"
        Exit Sub
    End If

i = shk.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row + 1

shk.Cells(i, "A") = i - 2
    shk.Cells(i, "B") = shr.Range("B6")
    shk.Cells(i, "C") = shr.Range("B7")
    shk.Cells(i, "D") = shr.Range("B8")
    shk.Cells(i, "E") = shr.Range("B9")
    shk.Cells(i, "F") = shr.Range("G9")
'-----------------------------------
'   Diğer alanları siz ekleyiniz
'-----------------------------------

Range( _
        "B6:I6,B7:I7,B8:I8,B9:D9,G9:I9,B10:C10,E10:F10,G10:I10,B11:D11,G11:H11,B12:I12,B13:I13" _
        ).ClearContents

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Necdet Yeşertener ilginize teşekkür ederim evet haklısınız benzer çok konu işlendi ama inanın sizin yazdığınız bu örnekten sonra mantığını tam olarak anladım. Çok teşekkürler.

kısa bir sorum daha olacaktı. Bir kayıt girdik ve kaydettik. Ancak daha sonra bu verinin aynısını tekrar girdiğimiz zaman sadece PARTİ NO (B7) alanını baz alarak bu parti daha önce kaydedilmiş şeklinde bir uyarıyı bu koda nasıl ekleyebilirim. Teşekkürlerç

Sayın Necdet Yeşertener ilginize teşekkür ederim evet haklısınız benzer çok konu işlendi ama inanın sizin yazdığınız bu örnekten sonra mantığını tam olarak anladım. Çok teşekkürler.

kısa bir sorum daha olacaktı. Bir kayıt girdik ve kaydettik. Ancak daha sonra bu verinin aynısını tekrar girdiğimiz zaman sadece PARTİ NO (B7) alanını baz alarak bu parti daha önce kaydedilmiş şeklinde bir uyarıyı bu koda nasıl ekleyebilirim. Teşekkürlerç

Merhaba,

Bunu Veri Giriş sırasında Veri Doğrulama ile yapabilirsiniz. Makroya gerek yok.

RECETE sayfasında B7 hücresine Veri Doğrulama Ekleyebilirsiniz.

B7 hücresini seçiniz
Veri Doğrulama
İzin Verilen : Özel
Formül : =EĞERSAY(KAYIT!C:C;B7)=0
Tamam

Necdet bey birşey dikkatimi çekti bu veriler aktarılınca bir kaçtane hücrede formül var mesela bu formüllerde yok oluyor. Örn. E10 ve G11 hücrelerindeki formüllerin kalması lazım ki miktar ve gr/lt girilince otomatik hesaplama yapabilsin. Kısacası formülleri değil sadece içindeki veriyi aktarmasını nasıl sağlayabilirim.

Necdet bey birşey dikkatimi çekti bu veriler aktarılınca bir kaçtane hücrede formül var mesela bu formüllerde yok oluyor. Örn. E10 ve G11 hücrelerindeki formüllerin kalması lazım ki miktar ve gr/lt girilince otomatik hesaplama yapabilsin. Kısacası formülleri değil sadece içindeki veriyi aktarmasını nasıl sağlayabilirim.

Range( _
"B6:I6,B7:I7,B8:I8,B9:D9,G9:I9,B10:C10,E10:F10,G10:I10,B11:D11,G11:H11,B12:I12,B13:I13" _
).ClearContents

satırı bilgi işlendikten sonra giriş hücrelerini silen kod.

Bu satır içinde ilgili hücreleri siliniz, örneğin G10 u silebilirsiniz.

Bunu tahmin edebilmelisiniz artık.

Geri