• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜşeyara

E5'e

=EĞER(EĞERSAY(Dekont!$C$5:$C$32;C5)>0;"VAR";"YOK")

yazıp aşağı çekin.

Merhaba,

Fatura Sayfası E5

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C5;Dekont!C5:C7;1;0));"Yok";"Var")

E5 hücresine aşağıdaki formülü yazınız:

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C5;Dekont!$C$5:$C$24;1;0));"Yok";"var")

Yalnız farklı günlerde aynı dekont numarası varsa bu formül doğru çalışmaz. O zaman güne göre de değerlendirme yapmak gerekir.

Güne göre de sorgulama yapması için aşağıdaki formülü dener misiniz:

Kod:
=EĞER(ÇOKETOPLA(Dekont!$D$5:$D$22;Dekont!$B$5:$B$22;B5;Dekont!$C$5:$C$22;C5)=D5;"var";"yok")

Güne göre de sorgulama yapması için aşağıdaki formülü dener misiniz:

Kod:
=EĞER(ÇOKETOPLA(Dekont!$D$5:$D$22;Dekont!$B$5:$B$22;B5;Dekont!$C$5:$C$22;C5)=D5;"var";"yok")

Güne göre değilde sorguyu yaptığında eğer bulduysa bir sonraki hücreye yeni yanına tutarı getirmeyi deneyeceğim...

Yusuf bey formülü uyguladım güzel oldu yalnız boş satırlarda yine yok yazıyor,
Eğer dekont numarası yazılmamış ise o alanı boş bıraktırabilrimiyiz...

Hangi formülden bahsediyorsunuz, güne göre olan mı sadece dekonta göre olan mı?

Güne göre değilde sorguyu yaptığında eğer bulduysa bir sonraki hücreye yeni yanına tutarı getirmeyi deneyeceğim...

Bu formül zaten toplamını bulmak içindir, ben sadece sizin isteğinize göre var yok ilavesi yaptım:

Kod:
=ÇOKETOPLA(Dekont!$D$5:$D$22;Dekont!$B$5:$B$22;B5;Dekont!$C$5:$C$22;C5)

Aşağıdaki formül gün ve dekonta göre var/yok yazıp, boş tarih ya da dekont numarasında boş kalır:

Kod:
=EĞER(YADA(B5="";C5="";D5="");"";EĞER(ÇOKETOPLA(Dekont!$D$5:$D$22;Dekont!$B$5:$B$22;B5;Dekont!$C$5:$C$22;C5)=D5;"var";"yok"))

Aşağıdaki formül dekont numarasına göre var/yok yazıp, boş tarih ya da dekont numarasında boş kalır:

Kod:
=EĞER(YADA(B5="";C5="");"";EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(C5;Dekont!$C$5:$C$24;1;0));"Yok";"var"))

Aşağıdaki formül tarih ve dekont numarasına göre toplam tutarı bulur, boş tarih ya da dekont numarasında boş kalır:

Kod:
=EĞER(YADA(B5="";C5="");"";ÇOKETOPLA(Dekont!$D$5:$D$22;Dekont!$B$5:$B$22;B5;Dekont!$C$5:$C$22;C5))

Geri