• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
selam arkadaşlar
ekte ki dosyada kod yazan yere malzeme kodunu yazdığımda koli içi adedi,en,boy,derinlik ve brüt ağırlık bilgilerini hazırladığımız bilgi sayfasından çağırmasını istiyorum.
1 haftadır uğraşıyorum ama yapamadım.yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim sayrnizde hallettim.peki bir sorum daha var.

=EĞER(çekilist!C56="";"";çekilist!C56) şu formüle birleştirilmiş olan c56 ve c57 hücresini nasıl yazabilirm.

"Birleştirilmiş olan" ne demek? (C56'da şu; C57'de şu var ve sonucun şöyle olmasını istiyorum) diye örneklerseniz iyi olur.

iki hücre birleştirilmiş tek bir değer var yani c56 ve c57 hücresi birleştirilmiş. mesela bu iki hücrenin toplamında 10 yazıyor ben bu sayıyı başka bir sayfada da göstermek istiyorum.

Son düzenleme:
Birleştirilen hücreler sol üst köşedeki hücrenin değerini alırlar. Zaten o hücreyi seçtiğinizde ad kutusunda sol üst köşedeki hücrenin adını/adresini görürsünüz.

Birleştirilmiş hücre=sol üst köşesindeki hücre

yardım

bilgi sayfasından bazı verileri çağırdığım zaman gelmiyor bunun sebebi aynı değerlerde başka bir ürünün olması olabilir mi.ek te renkli yerlerdeki ürünler aynı değerde.aynı değerde olan iki üründen sadece bir tanesini alabiliyorum.diğeri maalesef bunun bir çözümü varmıdır.

Ekli dosyalar

Formülünüz nedir ve tam olarak ne yapmak istiyorsunuz bilemediğim için yorum yapamam.

selamlar arkadaşlar yardımlarınız sayesinde baya bi yol katettim.ufak bir sıkıntım daha var.çekilistesindeki kod yazan yere bilgi sayfasından bir kod yazdığımda fatura sayfasında açıklama kısmına malzeme adını yazıyor.peki aynı zamanda invoice sayfasındaki malzeme açıklamasına ise bilgi sayfasındaki ingilizce açıklamasını yazmasını istiyorum.yardımlarınız bekliyorum.

Ekli dosyalar

invoice sekmesinin b17 hücresine

=DÜŞEYARA(B17;bilgi!$A$2:$H$220;8;0)

Bilgi sayfasına ad tanımlama ile liste adı verilmiştir

Ekli dosyanızı inceleyiniz,
B17 Hücresine =çekilist!B10,
C17 Hücresine =EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B17;Liste;8;0));"";DÜŞEYARA($B17;Liste;8;0)) yazarak aşağıya doğru sürekleyerek kopyalayınız. Formüldeki Liste, bilgi sayfası ad tanımlanarak belirtilen isimdir.

Ekli dosyalar

Değer ve YOK hatalarını düzelttim

yok ve değer hataları veren hücreler göze hoş gelmediği için onlarıda düzelterek tekrar dosyayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri