• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ve Koşullu Biçimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tekaut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
Birkaç günlük uğraşımın sonunda, koşullu biçimlendirme ile DÜŞEYARA işlevini doğru olarak kullanamadım ve foruma yazmaya karar verdim.
vt sayfasının A sütununda her hücre, DiskList sayfasındaki liste ile karşılaştırılacak. Bir eşleşme olduğunda vt sayfasının, verilerin eşleştiği A, B, C, D, E, F, G sütunundaki hücreleri -örneğin sarı renge- boyanacak.

Örneğin, vt sayfasının A2 hücresi, DiskList sayfası ile karşılaştırılacak. Bir eşleşme olduğunda, A2, B2, C2, D2, E2, F2, G2 hücreleri sarıya boyanacak.

Şimdiye kadarki ve sonraki yardımlarınız için teşekkür ederim.

Örnek kitaptan kısaltma:
http://rapidshare.com/files/3837301724/vt_kb.rar

Ekteki dosya gibimi?:cool:

Ekli dosyalar

Tam istediğim gibi olmuş. Teşekkürlerimi kabul edin.
Biraz açıklama rica etsem olur mu? (Acemilik böyle işte.)
Benim gördüğüm bir formül ve 3 tane de ad tanımlaması. Ama birleştiremedim.

Tam istediğim gibi olmuş. Teşekkürlerimi kabul edin.
Biraz açıklama rica etsem olur mu? (Acemilik böyle işte.)
Benim gördüğüm bir formül ve 3 tane de ad tanımlaması. Ama birleştiremedim.
Önce şunu söyliyeyim.
Formülleri 1000nci satıra kadar kopyaladım.1000 satırdan fazla olursa siz aşağı doğru kopyalayınız.(Sayfa1 için)
Formülün çalışmasını ve ad tanılarının birleşmesini,Koşullu biçimlendirme kutusunu açarak görebilirsiniz.:

Harikasınız.
Bu arada kafama takılan bir soru daha var. Yukardaki işlemi bir kereye mahsus yapmak ve vt'nin DiskList ile olan bağlantısını koparmak istiyorum. Bununla ilgili de bir ipucu verebilir misiniz?

Harikasınız.
Bu arada kafama takılan bir soru daha var. Yukardaki işlemi bir kereye mahsus yapmak ve vt'nin DiskList ile olan bağlantısını koparmak istiyorum. Bununla ilgili de bir ipucu verebilir misiniz?
ilk sayfada o aralığı kopyalayın,sonra sağ tık ve özel yapıştır dan değerleri ve sayı biçimleri seçin ve yapıştırın,tamama basarak yapıştırın.

Sn.Tekaut,

Alternatif dosya olarak eklediğim dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Sayın Orion ve sayın turist, bu benim yeni yıl armağanım oldu. Birkaç gün uğraşıp çözümünü bulamadığım bir sorundu. Yeni yılda mutlu olmanızı dilerim.
Selamlar.

Sayın Orion ve sayın turist, bu benim yeni yıl armağanım oldu. Birkaç gün uğraşıp çözümünü bulamadığım bir sorundu. Yeni yılda mutlu olmanızı dilerim.
Selamlar.

Sn.tekaut,
Bol müzikli günler dilerim.

Geri