• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ve aranan ikinci aynı değer sorunu (yeniden)

Bu konu daha once de tartisilmis. fakat bulabildigim kadariyla bir sonuca varilamamis. Tablo dizisinin sabitligini bozmadan ikinci değeri getirmenin yolu yok mu. Ekte daha acik aciklamaya calistim.

Boyle bir forum icin yoneticilere ve katilan herkese tesekkurler...

Biraz karışık oldu ama aşağıdaki fonksiyonu I1 hücresine kopyalayın ve aşağıya çekin.

=EĞER(EĞERSAY($H$1:H1;H1)=1;DÜŞEYARA(H1;$A$1:$B$9;2;0);DÜŞEYARA(H1;DOLAYLI("A"&(KAÇINCI(H1;$A$1:$A$9;0))+1):B9;2;0))

Selamlar,

Her iki tablonunda sonuna 1 Bakır daha eklediğimizde formül yeterli olmuyor sanırım.Sadece 2 tekrarlarda çözüm gibi geldi.

formüldeki +1 olanı syyıyı oynadığımızda
5 6 yaptığımızda çalışıyor

6 yapınca çalışıyor tabi ama Benim demek istediğim zaten o kısmının esas kritik nokta olduğu ve esnekleştirilebilme imkanı.O kısmın formüle edilebilmesi mümkün olabilir mi acaba...(bakır kaç tane ve hangi satırlarda var ise ona göre hangi satırlar arası düşeyara yapacağının formulasyonu.3)

Arkadaşlar, "düşeyara" fonksiyonu her zaman en küçük sayıyı veya değeri buluyor.
Mükerrer olmayan 2nci ve ya 3.ncü .....vs. sayıları da buldurabiliniyormu?

Bu konu daha once de tartisilmis. fakat bulabildigim kadariyla bir sonuca varilamamis. Tablo dizisinin sabitligini bozmadan ikinci değeri getirmenin yolu yok mu. Ekte daha acik aciklamaya calistim.

Boyle bir forum icin yoneticilere ve katilan herkese tesekkurler...

Ekli dosya olmadığı için çözümü göremiyorum. Ben de yapmış olduğum dosyada Sipariş durumu sevke hazır olan tüm siparişleri bir arada görüp direkt logolu formatımızda yazdırmak istiyorum. Otomatik süz ile bir arada görebiliyor olmama rağmen, sevkiyata vermek istemediğim bilgiler de gözüküyor. Bu nedenle aynı kitabın 2. sayfasına sadece sipariş durumu sevke hazır olan siparişleri, sevkiyat için gerekli bilgilerle görmek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Geri