• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara tek aranan değerden birden fazla değer elde etmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cenga03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Birçok alternatif denedim fakat istediğim veriye bir türlü ulaşamıyorum. Ekte örnek bir tablo bulunmaktadır. Tabloda arama kriteri ilk sütunda olan şube adı kısmında bulunmaktadır. Yapmak istediğim şey aranan değer birden fazla bu tabloda mevcut ise (Örnekte olduğu gibi) bütün değerleri düşeyara formulü ile çekebilir miyim?

Örneğin A17 hücresindeki değerden tabloda eşleşen tüm satırların 4. sutünuna (D2 - D7) denk gelen tüm verileri çekebilir miyim?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

Yazmış olduğunuz fonksiyon kafamda birçok şeyin şekillenmesine yardımcı oldu. Fakat formülü uyarlarken başarılı olamıyorum. Örnek vermek gerekirse sadece Altunizade şube değil tabloda başka şubelerde (Bağlarbaşı, Çamlıca vb.) olduğunu düşünüp onlarında karşısında aynı türden veriler olduğunu var sayarsak her birim için sadece birim adını değiştirerek bu değerleri getirebilir miyiz?

Teşekkürler

A17 deki değeri değiştirmeniz yeterli olur.

Sorunuzu çok iyi anladığım sayılmaz farklı dosyalarda çalışacaksanız daha detaylı bir dosya ekleyerek açıklayınız.

.

Asıl çalışma ekteki dosyada yer alıyor. benim amacım veri sayfasındaki değerleri kopyalama ekranındaki sarı başlık ile renklendirdiğim sütunlara aktarmak. B1 hücresindeki şubeyi değiştirip başka bir şube seçtiğimde ona ait verileri çekmesini istiyorum. her birim için 4 farklı veri söz konusu Tarih, müşteri adı, banka şb - hes. no ve tutar uğraştım ama sonuca ulaşamadım.

Eğer yardımcı olabilirsen çok minnettar kalırım.:)

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.

.

Ekli dosyalar

• dizi.rar
    dizi.rar
    13.1 KB · Görüntüleme: 169
sayın cenga bir örnekte benden olsun

kendim için hazırlamış olduğum bir dosyayı size uyarladım

bu dosyanın hazırlanmasında Ömer ve Ali bey'in katkıları çok büyüktür

Ekli dosyalar

merhabalar,
bu konuyla ilgili bi çalışmada benim var ama şöyle bi sıkıntı var eğer bir sonraki bilgiyi alırken bir öncedkiyle aynı sonuç çıkacaksa bir sonraki bilgiyi bulamaz mıyız.

yani tüm şartlar aynı ancak örnekte olduğu gibi "4556436" hesap numarasından aynısı çıkacaksa bir sonraki hesap numarasını buldurabilir miyiz.

Ömer bey

Dosyanızı kendime göre uyarladım teşekkürler çalıştıda ancak değeri değiştirdiğimde Altunizade yi Bağlarbaşı yaptığımda diye düşenebilirsiniz bende SAYI! diye çıkıyor ama sizde düzgün çalışıyor nedendir acaba

Kullanılan formül dizi formüldür. Bu detaya dikkat ettiniz mi?

Geri