• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara sütun_indis_sayısı otomatik artışı

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba,

aşağıdaki örnekte belirttiğim üzere; düşeyara formülünde bulunan sütun_indis_sayısı otomatik artsın istiyorum lakin yapamıyorum. yardımcı olursanız memnun olurum. teşekkürler.

örnek;
=DÜŞEYARA($B4;liste;3;0)
=DÜŞEYARA($B4;liste;4;0)
=DÜŞEYARA($B4;liste;5;0)

burada bulunan 3,4,5 sayılarını otomatik nasıl artırabilirim?

merhaba

kopyalayacağınız yere göre, satır() veya sütun() fonksiyonlarını kullanabilirsiniz
=DÜŞEYARA($B4;liste;satır();0) gibi

dosyada bulunan tarih yıl boyunca, dolayısıyla sütün indis sayısının artışını manuel girmek zorunda kalıyorum, umarım sorunu anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

merhebe

örnek dosyanızdan neyi nereye yazacağınız anlaşılmıyor. bu dosyada düşeyara fonksiyonunu nerede nasıl kullanacaksınız? düşeyara'ya gerek var mı anlayamadım.
bunu deneyiniz.
=DÜŞEYARA($B4;liste;sütun();0)

merhebe

örnek dosyanızdan neyi nereye yazacağınız anlaşılmıyor. bu dosyada düşeyara fonksiyonunu nerede nasıl kullanacaksınız? düşeyara'ya gerek var mı anlayamadım.
bunu deneyiniz.
=DÜŞEYARA($B4;liste;sütun();0)

formül için teşekkürler uzmanamele,

şimdi 40 tane sayfa, her sayfada da 50 şer kişi var. bunlardan ilk 3 er tanesi takip edilmesi gereken uzman, şef, yardımcılar var. tabi ilk üç sıradakiler ayrı bir sayfada daha tutuluyor ve tekrar giriş yapılmasından ise düşeyara ile hücrelere girilen değerler otomatik görünsün istedik.

yazdığın formül oluyor lakin sorun sütünü başlattığı yer, ben 3. sütündan başlasın istiyorum ama nedense 5. sütündan başlatıyor??? :( sorunum orada kardeş

ya da başka bir formül varsa kabulümdür

Geri