• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel2010
merhaba ,
düşeyara formülünü kullanabiliceğimizi düşündüm , uğraştım işin içinden çıkamadım..yardımlarınızı rica ediyorum.

istediğim,

tablo sayfasındaki bilanço değerini gidip, sayfa 1 deki tabloda arasın, karşılığındaki hesap kodunu , tablo isimli excel sayfasındaki a5 hücresine yazsın

yardımlarınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayfa1 deki Bilanço Değeri hangi sütunda.

iki tablo arasında sadece bilanço değeri sütununu kullanarak veri aldırmak ne kadar doğru olur? Örneğin 2 adet 500 TL'lik değer varsa hangisini hangisine yazacak ayırt edemez. Dolayısıyla iki tablonun başka ortak alanlarını belirlemelisiniz. Örneğin Tarih ortak mıdır iki tablo için.

Bu formül olmayan değerler için YOK hatası üretecektir, onun için HATALIYSA formülü ile birleştirebilirsiniz. Sitede örnekleri mevcut.
Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$4:$A$40;KAÇINCI(G5;Sayfa1!$G$4:$G$40;0))
NOT: Mükerrer değerler için çözümünüz var mı? Yoksa formül ilk değeri bulacaktır, bu da hata yapmanıza neden olur..

Dediğim şekilde yaptım dosyanız ekte. Ama tek sütunla şart koyduğunuz için o sütunda aynı rakamdan birkaç tane olma ihtimali her zaman var. En azında sıfır değeri için var bu durumlarda yanlış çalışır. Şartlı sütunları çoğaltmanız gerekir.

Ekli dosyalar

Geri