• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara sıkıntısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mpinal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadaşlar bir avukat arkadaşıma bir fihrist yapmaya çalışıyorum.Fakat aşamadığım bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.Düşeyara komutu ile isimleri aratıp karşılarındaki bilgileri başkabir sayfaya aktarabiliyorum ancak aynı kişinin birden fazla dosyası varsa örneğin ali veli ismindeki bir kişinin 6. satırda bilgileri varken 19.satırdada bilgileri var ben ali veli yi çağırdığımda sadece 6. satır geliyor ben eğer mümkünse tüm ali velilerin listelenmesini istiyorumTeşekkür ederim.ekli dosyayı incelerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:,
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Dim deg As String, sh As Worksheet, sat As Long
deg = TextBox1.Text
Sheets("ana").Select
Application.ScreenUpdating = False
Range("E4:L65536").ClearContents
Set sh = Sheets("Sayfa1")
sh.Range("A1").AutoFilter
sat = sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
sh.Range("A1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=deg & "*"
sh.Range("A1").CurrentRegion.Copy Range("E3")
Set sh = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

ilginiz için teşekür ederim.sayın orion1; benim girdiğim bilgiler ayrı bir sayfada olsa mümkünmü? çünkü bu arama butonunu kullanacağım sayfaya entegre edersem diğer arama butonları için yer kalmayacak programda dosya no ile isim ile davacı taraf ile arama yapılabilecek bu yüzden arama butonu ile datalar ayrı sayfalarda olabilirmi ? sizden ricam sayfa 1 de bilgiler sayfa 2 de arama butonu olursa çok daha iyi olur. bir kez daha ilgilenirseniz sevinirim teşekkürler...

Son düzenleme:
ilginiz için teşekür ederim.sayın orion1; benim girdiğim bilgiler ayrı bir sayfada olsa mümkünmü? çünkü bu arama butonunu kullanacağım sayfaya entegre edersem diğer arama butonları için yer kalmayacak programda dosya no ile isim ile davacı taraf ile arama yapılabilecek bu yüzden arama butonu ile datalar ayrı sayfalarda olabilirmi ? sizden ricam sayfa 1 de bilgiler sayfa 2 de arama butonu olursa çok daha iyi olur. bir kez daha ilgilenirseniz sevinirim teşekkürler...
Zaten öyle.
Dataların olduğu sayfa başka bir sayfa.
Datalardan süzülen verilerde başka bir sayfada.Anlayamadım ne istediğiniz.:cool:

Zaten öyle.
Dataların olduğu sayfa başka bir sayfa.
Datalardan süzülen verilerde başka bir sayfada.Anlayamadım ne istediğiniz.:cool:

pardon siz söyleyince fark ettim eğer kutuyu boş bırakırsanız tüm veriler görünüyor ben bu yüzden fark edememişim.Size teşekkür ediyorum.Son bişey rica edeceğim kutu boş olduğunda hiç bir verinin görünmemesi için ne yapabiliriz?

pardon siz söyleyince fark ettim eğer kutuyu boş bırakırsanız tüm veriler görünüyor ben bu yüzden fark edememişim.Size teşekkür ediyorum.Son bişey rica edeceğim kutu boş olduğunda hiç bir verinin görünmemesi için ne yapabiliriz?
İstediğiniz değişikliği yaptım.
Dosyanız ektedir.:cool:

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Dim deg As String, sh As Worksheet, sat As Long
deg = TextBox1.Text
Sheets("ana").Select
Application.ScreenUpdating = False
Range("E4:L65536").ClearContents
If TextBox1.Text = "" Then
    Exit Sub
End If
Set sh = Sheets("Sayfa1")
sat = sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
sh.Range("A1").AutoFilter field:=1, Criteria1:=deg & "*"
sh.Range("A1").CurrentRegion.Copy Range("E3")
Set sh = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

ilginiz için teşekkür ederim.Emeğinize sağlık.istediğim gibi olmuş.

Orion1 Üstadım,

Çalışmanızı ekli dosya için revize etmemiz mümkünmü acaba? Basit anlamda Filter dosyasındaki her sütun için ilgili sütunun 1. satırında oluşturulacak searchbox tam kütük sayfasındaki datayı filtreleme yapıcak. yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Orion1 Üstadım,

Çalışmanızı ekli dosya için revize etmemiz mümkünmü acaba? Basit anlamda Filter dosyasındaki her sütun için ilgili sütunun 1. satırında oluşturulacak searchbox tam kütük sayfasındaki datayı filtreleme yapıcak. yardımcı olurmusunuz?

Orion1 Üstadım,

ek bir konu da çalışmanızda yer alan box ile numeric rakamları (Yıl-numara gibi...) sorgulayamıyorum. Aslında sizden ricam dosyanın tamamına el atmanız değil, bana text (zaten mevcut) date ve numeric olarak nasıl arama yapabileceğim konusunda destek vermeniz, çalışmayı kendim devam ettirip takıldığım yerlerde sizden yardım almak istiyorum.

İyi Çalışmalar.

Geri