• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara n. değer formülünün indis veya başka formüllerle alternatifleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
düüşeyara n. değer ile ilgili önceki çalışmalarda
"={İNDİS(B1:B50;KÜÇÜK(EĞER(A1:A50=E1;SATIR(A1:A50));5))}"

formülü ile istenen veri E1 hücresine yazılarak "5." düşey sıradaki karşılığı bulabiliyorduk

alternatif formüller ile aynı sonuçları nasıl bulabiliriz
ben kulandığım çizelgelerde CTRL+SHİFT+ENTER kullanan birisiyim ama birine dosya atınca yeni başladı excel öğrenmeye bu formülde çok hata yaptı
buna benzer DİZİ formüllü yada alternatif formüller yazabilir mi sayın hocalar bilen arkadaşlar

merhaba sayın hocalarım
düüşeyara n. değer ile ilgili önceki çalışmalarda
"={İNDİS(B1:B50;KÜÇÜK(EĞER(A1:A50=E1;SATIR(A1:A50));5))}"

formülü ile istenen veri E1 hücresine yazılarak "5." düşey sıradaki karşılığı bulabiliyorduk

alternatif formüller ile aynı sonuçları nasıl bulabiliriz
ben kulandığım çizelgelerde CTRL+SHİFT+ENTER kullanan birisiyim ama birine dosya atınca yeni başladı excel öğrenmeye bu formülde çok hata yaptı
buna benzer DİZİ formüllü yada alternatif formüller yazabilir mi sayın hocalar bilen arkadaşlar

Merhaba
Dizi formülünü kullanmak dikkat ister, mecbur kalmadıkça kullanılmasını tavsiye etmem.
Eminim ki bu tür çözümleri de sitedeki uzman arkadaşların önerisi doğrultusunda kullanıyorsunuz.
Formülde düzenleme yapıldığında dizi bozulacağından bunu asla farkedemeyebilirsiniz.
Düzenleme yapmaya karşı dosyayı kilitlemek ise bazen hoş olmayabiliyor.

Düşeyara fonksiyonunda sütun indis sayısını sütun(...), sütunsay(...), yatayara(...), kaçıncı (...) vs ile yapabilirsiniz.

sayın hocam benim örneğimin çözümü yapabilirmiyiz.

Merhaba
Formülün çalıştığı dosyayı gönderme şansınız var mı_?
Ufak bir şekilde sadece bu formül olsun deniyelim çözümü bulmaya çalışalım.

sayın asi kral 1967
dosyamı henüz oluşturma aşamasındayım
bu aşamada karşıma çıkan sorulardan biriydi bu

mesela veri sekmesinde A1:A100 arasında tarihler var ve 20 - 30 -35 ve 40. sırada yani 4 yerde
olan veriler altlata şöyle 20 kasım - 20 kasım - 26 kasım - 20 kasım (20 kasım 3 tane)

ben bu tarihleri (4 adet) Sonuç sekmesinde herhangi bir satırdan itibaren alktalta sıralayacam (ama benzersiz değil 4 taneside olcak ama ilk 3 ü 20 kasım 4. 26 kasım olcak)

Geri