Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bende sizinle aynı fikirdeyim. Aşağıdaki linkte bunula ilgili bir örneğimde bu fonksiyonları kullanmıştım, bende indis ve kaçıncı fonksiyonlarını daha kullanışlı buluyorum. Fakat bu düşeyara fonksiyonunu yeteri kadar tanımamaktanda kaynaklanıyor olabilir. Bununla ilgili karşı görüşleri bende merak ediyorum.
not: "=DÜÃEYARA(F3;C46;2;0)" şeklinde işlevi düzenlerseniz,sıralamaya gerek kalmaz. İndis ve kaçıncı fonksiyonları özellikle matris şeklindeki tablolarda çok kullanışlı.
Daha başarılı olduğu konusunda hemfikirim am bütün gün düşünüp sonunda buldum adamların niye vlookup koyduğunu :hiho:
Bir başka hücrenin "değerine" bağlı olarak hücremin diğer altı-yedi sayfadaki alanlarda arama yapmasını ve bulamazsada EHATALIYSA ile kontrol ederek "xx sayfadasında xx değerini bulamadım" gibi bir değer döndürmesini istiyordum. indis/kaçıncı ile hücreye sığmıyor bu formül, vlookup ile sığıyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.