• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile Yinelenen Değerlerin Toplamını Almak

Excel Vers. ve Dili
2008 Türkçe
Selamlar.

Sorum aslında çok basit

2 tane sheet var.
Birinde kalem kodları var.

Diğerinde kalem kodlarının olduğu ve yinelenebildiği ve karşılarında süreler olan bir tablo var.

Sıkıntım ise şu.

1. sheet'de düşey ara ile diğer tablodaki 3.sütundaki veriyi istediğimde hep ilk olanı getiriyor.Oysa ben orda kalem kodunun karşısında olan ne kadar değer var ise onların toplamını almak istiyorum

Bunu düşey ara ile excel formüllerinden yapabilir miyim yoksa macro vb bir şeyler mi gerekir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    12.9 KB · Görüntüleme: 29
  • Ekran Alıntısı2.jpg
    Ekran Alıntısı2.jpg
    19.8 KB · Görüntüleme: 17
  • Kitap1.xlsx
    Kitap1.xlsx
    418.5 KB · Görüntüleme: 27
Mrhaba,
3.Sütundan kastınız D: D sütunu mu?

Kod:
=ETOPLA(Sayfa2!A:A;A2;Sayfa2!D:D)

Merhaba,

Birden fazla benzeşen değerin toplamını almak için ETOPLA fonksiyonunu kullanmalısınız. Forumda örnekler var incelerseniz yapabilirsiniz.

Pardon ya 4 olacak yani D :D

Teşekkür ederim yanıtlar için.Çok sağolun çok hızlısınız :mutlu::mutlu::icelim::icelim:
İyi çalışmalar.

Araştırma yapmak yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olur. Korhan Beyin de dediği gibi forumda çok fazla buna benzer konu mevcut.

etopla fonksiyonu kod/anahtar 16 haneyi aşarsa yanlış sonuç veriyor..... oluşturulacak anahtara göre düşey arayarak eşleşenleri toplama şansı yok mu?

etopla fonksiyonu kod/anahtar 16 haneyi aşarsa yanlış sonuç veriyor..... oluşturulacak anahtara göre düşey arayarak eşleşenleri toplama şansı yok mu?

sanırım TOPLA.ÇARPIM komutunu kullanıyoruz dediğiniz durumda.

@ryangiggs

sheet 1 A2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$A$2:$A$15000=A2)*(Sayfa2!$D$2:$D$15000))
formülünü yazıp kopyalarsanız sanırım aradığınız şeye çözüm olur.

Son düzenleme:
Geri