• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile son 2 tarih verisini getirme?

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki dosyada SATIŞ sayfasında bir malzeme kodu seçtiğimde o malzemenin bilgilerini SATIN ALMA LİSTE sayfasına getirsin istiyorum. Ancak ilkini getiriyor. Benim istediğim ise tarihi son tarihli 2 tanesini görüp karşılaştırmak.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

biraz daha açıklayıcı olursanız yardımcı olmaya çalışayım

Satın Alma Liste yazan sayfada A sütununda malzeme kodları var. Örneğin Satış sayfasında A2 hücresinde ben bu kodlardan MD. 1006.1003.023 yazdığımda bu kodlu ürünün Satın Alma Liste sayfasındaki E sütununda bulunan tarihlere göre en son tarihli 2 sini getirsin. Yani Satın Alma Liste sayfasındaki 8. ve 5. satırların gelmesi gerekiyor. Umarım açıklayabilmişimdir. Teşekkür ederim.

. . .

SATIN ALMA LİSTE
sayfasında tablo her zaman tarihe göre sıralı mı oluyor ve
bu sayfaya yardımcı sütun ekleyerek çözüm işinizi görür mü.

. . .

Tarihe göre sıralı oluyor. Yardımcı sütun olabilir.

. . .

Dosyanız ektedir. Bir kaç sütun için ben yaptım.
Diğerleri için düşeyara formülündeki sütun sayını değiştirerek çoğaltabilirsiniz.

. . .

Ekli dosyalar

Yardımlarınız için teşekkürler. Ancak MD.1006.1401.018 seçince işlem hatalı oluyor.

Bir de kullandığınız "DÜŞEYARA($A$2&"#"&EĞERSAY('SATIN ALMA LİSTE'!$B:$B;$A$2)-1;'SATIN ALMA LİSTE'!$A:$P;3;0)" fonksiyon içerisindeki "#" nin görevi nedir?

Tamamdır hocam ben düzenledim. Çalışıyor. Çok teşekkürler. # işareti ile ilgili sorumu cevaplarsanız çok faydalı olur benim için. Hatta varsa bununla ilgili örneğiniz ya da konu anlatımı gönderirseniz sevinirim.

. . .

Aranan değer diğer sayfada tek ise hata verecektir.
Düşeyara formülünü EĞERHATA formülü ile kullanarak aşabilirsiniz.

# karakterinin bir espirisi yok, yerine - boşluk vs. bir karakter kullanabilirsiniz. Ancak mümkün oldukça benzersiz bir karakter kullanmakta fayda var.

. . .

Çok teşekkür ederim hocam. İyi akşamlar.

Geri