• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara İle Kod Getirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ Sayfasındaki H2 ile Z194 Arasındaki Bulunan Hücrelerdeki Kodlarda herhangi birini BÜTÇESORGULAMA Sayfasındaki B1 Hücresine yazdığımız zaman BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ Sayfasındaki B2 ile B194 Arasındaki Kodun gelmesini sağlamak istiyorum. BÜTÇESORGULAMA Sayfasına.

Örneği: BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ Sayfasında bulunan O157 Hücresindeki 253.02.10 kodu BÜTÇESORGULAMA Sayfasındaki B1 Hücresine yazdığımızda BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ Sayfasındaki B Sutununda bulunan 970.06.01.02.05 Kodu BÜTÇESORGULAMA Sayfasındaki B2 Hücresine Gelmesini Sağlamak istiyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dizi formülü deneyiniz.

Kod:
=EĞER(B1="";"";İNDİS('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!B1:B1000;KÜÇÜK(EĞER('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!H1:Z1000=B1;SATIR('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!H1:Z1000));1)))

Merhaba,

B2:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!H2:Z194=B1)*(SATIR('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!H2:Z194))))-1

Not: Geç kalmışım, alternatif olsun.

Merhaba,

Alternatif dizi formülü,

Kod:
=DOLAYLI("'BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!B"&KAÇINCI(B1;KAYDIR('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!H2;;MAK(DEVRİK_DÖNÜŞÜM(--('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!H2:Z194=B1))*SATIR(1:19))-1;1000);0))

Arkadaşlar Sizlerde teşekkürler ederim. Başka Şekilde Uygulama yaparak yardımcı olan arkadaşımız var O da VBA Module Kodla destekleyerek Konu çözülmüş oldu. Herşey için teşekkürler ederim. Arkadaşımızın yazmış olduğu kod aşağıda olup, yararlanmak isteyenler açıktır.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
a = 2
aranan = Sayfa11.Range("b1").Value
For Each bul In Sayfa4.Range("h2:z" & Sayfa4.Range("h65536").End(3).Row)
If aranan = bul Then
aa = bul.Column
sutun = a - aa
Sayfa11.Range("b2") = bul.Offset(0, sutun)
End If
Next
End Sub

Sorunuz fonksiyonlar bölümünde ama verdiğiniz çözüm makro ile...

Biraz ilginç bir durum olmuş.

Sorularınızın çözümünü hangi yöntemle istiyorsanız o bölüme sormanızda fayda var.

Lütfen bu konuda daha dikkatli olun...

Özür Dilerim. Bilerek Yapmışlığım yoktur. Sadece Fonksiyon Olarak istedim ama Arkadaşlar Makro ile cevab verince Sizlerle paylaşmak istedim. Böyle olacağın bilseydim Paylaşım Yapmazdım. Kusura Bakmayın Tekrar Özür dilerm.
Saygılarımla.

Özür Dilerim. Bilerek Yapmışlığım yoktur. Sadece Fonksiyon Olarak istedim ama Arkadaşlar Makro ile cevab verince Sizlerle paylaşmak istedim. Böyle olacağın bilseydim Paylaşım Yapmazdım. Kusura Bakmayın Tekrar Özür dilerm.
Saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri