• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

DÜŞEYARA ile gelen bilginin hücreye sabitlenmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan necip54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhabalar,

DÜŞEYARA fonksiyonu ile bir hücreye DİĞER SAYFADAN bilgi aktarıyorum. Bu fonksiyon ile aktarılan değerin geri dönüşü olmaksızın bu hücreye sabitlenmesi mümkün mü acaba? Yani kaynak olarak kullanılan sayfa yıl sonunda kaldırıldığı zaman aktarılan bilgiler silinmesin.

Saygılarımla,

Merhaba,

Evet makro ile olabilir lakin bu verdiğim kod sayfanızda hiçbir tane formül bırakmayacaktır. Öte yandan bu durumu veri aralığını değiştirerek sadece istediğiniz alanın içerisinde formülleri değere çevirebilirsiniz.

Kod:
With [[COLOR="Red"]A1:Z65000[/COLOR]]: .Formula = .Value: End With

Merhaba,

Evet makro ile olabilir lakin bu verdiğim kod sayfanızda hiçbir tane formül bırakmayacaktır. Öte yandan bu durumu veri aralığını değiştirerek sadece istediğiniz alanın içerisinde formülleri değere çevirebilirsiniz.

Kod:
With [[COLOR="Red"]A1:Z65000[/COLOR]]: .Formula = .Value: End With

teşekürler Sn irfancantr, ben bir sayfada bu DÜŞEYARA fonksiyonunu yan yana olarak 6 sütunda ve alt alta olarak da 5000 satırda kullanıyorum. Vazgeçtim.

Hepsini tek seferde aralığı değiştirerek formülden veriye çevirebilirsiniz ozaman.

Kod:
Sub cevir()
With [A1:F5000]: .Formula = .Value: End With
End sub

Boş bir modüle yapıştırnız ve formüllü sayfada çalıştırınız. Yalnız satırları ve sütunların aralığını kendinize göre uyarlayınız.

Hepsini tek seferde aralığı değiştirerek formülden veriye çevirebilirsiniz ozaman.

Kod:
Sub cevir()
With [A1:F5000]: .Formula = .Value: End With
End sub

Boş bir modüle yapıştırnız ve formüllü sayfada çalıştırınız. Yalnız satırları ve sütunların aralığını kendinize göre uyarlayınız.

İşte budur,, çok teşekkürler

Saygılar,

Kolay gelsin , iyi çalışmalar.

Geri