• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile en güncel değerleri çekmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Pryde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2013
Merhaba arkadaşlar elimde 2 adet liste var diyelim birisinde ürün isimlerimiz var ikincisinde ise ürün isimleri ve fiyatları var.
----------------Excel dosyası 1--------------------------------|-------------------------------Excel dosyası 2
A SÜTUNU------B SÜTUNU(Formül buraya girilecek)---------|--------------------------A SÜTUNU---------B SÜTUNU
-----------------------------------------------------------------|----------------------------------------------------------------------
ürün1-------------son güncel fiyat-----------------------------|---------------------------- ürün1---------------5,75
ürün2-------------son güncel fiyat-----------------------------|---------------------------- ürün1---------------6,75
ürün3-------------son güncel fiyat-----------------------------|-----------------------------ürün1 --------------10,00

Formülün excel2 dosyasındaki b sütununu çekmesi gerekiyor fakat sadece ilk veriyi çekiyor ben son veriyi çekmesini istiyorum.

Nasıl yapabilirim ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Deneyiniz. Kitap adı, sayfa adı ve aralıkları kendinize göre değiştirirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(ARA(2;1/([Kitap1.xlsx]Sayfa1!$A$2:$A$100=A2);[Kitap1.xlsx]Sayfa1!$B$2:$B$100);"")

.

Hocam yapamadım olmadı revize edip tekrar yükleme imkanınız var mı ? 2 dosya şu şekilde.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 1.xlsx
    1.xlsx
    12.9 KB · Görüntüleme: 2
  • 2.xlsx
    2.xlsx
    48.2 KB · Görüntüleme: 2
Deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(ARA(2;1/([2.xlsx]Sheet1!$A$1:$A$3000=A1);[2.xlsx]Sheet1!$B$1:$B$3000);"")

Çok teşekkür ederim çalışıyor.

Geri