• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara ile birden fazla sonucu getirmek

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar, Düşey ara ile birden fazla bulunan sonuçları aynı hücrede nasıl yazdırabiliriz.

Örneğin A sütununda sıra numaraları mevcut,
D sütununda muhtelif satırlarda 10 adet Ankara değeri var,

"E1 Hücresine, D sütünundaki Ankara yazılan hücrelerin hangi sıra numaralarında mevcut olduğunu yazdırmak istiyorum. Formül ile nasıl yazdırabilirim?" Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba,
Bu istediğiniz Fonksiyonlar ile biraz zahmetlidir, buraya tıklayarak #12. mesajı inceleyiniz.

Sayın kucukdunyam;
Tablonuzla alakalı bir dosya eklememişsiniz, ancak yaptığınız izahtan anladığım kadarıyla bir tablo düzenledim. Orada şehir isimlerinin bulunduğu listeden bir isim seçtiğinizde o isme ait sıra No.larını D sütununa artan sıralamalı olarak yazdırabilirsiniz. Umarım istediğiniz bunun gibi bir şeydir. Ekteki dosyada da açıklama vardır.

http://s3.dosya.tc/server28/XkErSX/S_ralama.xlsx.html

Sayın Ataköylü-59, bu kısmı atlamış olmanız lazım ;)
Düşey ara ile birden fazla bulunan sonuçları aynı hücrede nasıl yazdırabiliriz.

İlgili Dosya:BURADAN
G sütununda bulunan formül;
Kod:
=EĞER(B$2:B$21=G$1;(SATIR()-SATIR(G$1))&" ";"")

Sonuç almak için;
Kod:
=BİRLEŞTİR(G2;G3;G4;G5;G6;G7;G8;G9;G10;G11;G12;G13;G14;G15;G16;G17;G18;G19;G20;G21)

Not: Sıra numarası olmadığı durumlarda sonuç üretmeycektir.

Daxe Syán

Son düzenleme:
Sayın bzace
Haklısınız ben pek iyi anlayamamışım. Ben seçilen ismin evvelindeki sıra no.larının sıralanması olarak anlamışım. Halbuki bu sıra no.larının aynı hücre içine yazılması istenmiş
Yaptığınız hatırlatma ve düzeltme için teşekkür ederim.

Hepinize çok teşekkür ederim. Birleştirme işini ben de yapıyorum, indisli olan formülleri yazmak meseleydi, Elinize Sağlık Teşekkürler.

Geri