• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara için makro

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Herkese merhabalar !...

Ekteki belgemde açıkladım ama kısaca söyleyeyim.

Belgemin, DÜŞEYARA fonksiyonuyla veri çektiğim
"üretim1" sayfasında veri çekme işi için
makro koda ihtiyacım var.
Sayfamı formüllerden arındırmak gerekiyor.

Kod bilgim pek olmadığı için, kod bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Lütfen DESTEK

Excel belgelerinde koşullu (EĞER ve EHATALIYSA formülleriyle birlikte kullanarak) DÜŞEYARA formülünü çok kullanırım.Bunun (EĞER, EHATALIYSA ve DÜŞEYARA birlikte kullanımı) kodlanmasındaki güçlüğü bilemiyorum.

Eklediğim belgede hata yapmışım doğrusu mesajın ekinde.

Eklediğim excel belgesindeki ihtiyacımı daha açık aşağıda belirttim.

Sütunlarda (toplam 40 sütunda bir sütun atlayarak) yapılacak işlem;
-- bir sütunda sadece başka sayfadan veri çağırma (20 sütun),
-- bir sonraki sütunda başka sayfadan çağrılan değerle bir sayının (bu sayı verinin yazılacağı sayfada) çarpılması (20 sütun).

Tabi, yukarıda belirttiğim sonuca ulaştıracak, Worksheet.Function yerine başka vba kodları varsa da ben bilmiyorum.

İlgi gösterip destek verenlere çok müteşekkir olacağım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Formüldeki kopyalamanın pratik olmasını istiyorsunuz sanırım.

E3 ve F3 de ki formüllerde sütun indisi bölümlerinde kullandığınız 2 değerleri yerine,

Kod:
YUKARIYUVARLA(SÜTUNSAY($E$2:E2)/2;0)+1

yazarak formülü yana ve alt hücrelere dilediğiniz kadar kopyalarsanız istediğiniz olacaktır.

Yalnız E3 deki formülde A3 değerini sabitlemişsiniz. Bunuda düzeltemeniz gerekir.

DÜŞEYARA($A3

Gibi.

Teşekkürler Sayın Adaşım Ancak Konu Açma Sebebim Bu Değildi.

Formüldeki kopyalamanın pratik olmasını istiyorsunuz sanırım.
Kod:
YUKARIYUVARLA(SÜTUNSAY($E$2:E2)/2;0)+1
Belgemin, DÜŞEYARA fonksiyonuyla veri çektiğim
"üretim1" sayfasında veri çekme işi için
makro koda ihtiyacım var.
Sayfamı formüllerden arındırmak gerekiyor.

Sayın adaşım, formüldeki sabitleme ile ilgili uyarınıza ve indis sayısına ilişkin katkınıza teşekkürler ancak excel belgesindeki formüllerin tümünden kurtulmam, formüllerin yaptıklarını makro kodlara aktarmak için konuyu açmıştım ve bunu da konunun açılma mesajında belirtmiştim.

O nedenle; sadece indis sayısına ilişkin değer için, bahsettiğiniz gibi formül uygulamayı düşünememiştim, sayenizde onu fark etmiş oldum.

Belgemi formüllerden arındırmaya çalışıyorum.
Makro koda ilişkin ihtiyacım devam ediyor.

Sağlıcakla kalınız.

Ömer bey,

Buton yardımıyla mı yapmak istiyorsunuz, yani butona basınca tüm hesaplamaları aynı andan yapması.

Yoksa sayfada yazılacak tetikleme kodu ile sadece A sütununa hangi hücreye değer yazarsanız onun karşılığı olan verileri getirecek kod bloğu gibi mi olmasını istiyorsunuz.

İlginiz için teşekkür, BİR SORU, İKİ RİCA. :))

Merhabalar sayın adaşım, bu konu başlığındaki sorunumu hallettim. İlginiz için teşekkürler.
Konuyla ilgili değil ama ilave bir şey sorarsam, umarım cevaplarsınız, yoksa mecburen konu açacağım artık.

Soru şu;
Excel belgemin 1000 satırlık bir sayfasındaki formülleri koda taşımak maksadıyla, aşağıdaki gibi her bir sütun için (toplam 12 sütun var) aşağıdaki benzeri 2 satırlık kodu ekledim, kodda sorun yok ama, bir düşünürseniz, 12 x 2 = 24 satır aşağıdaki gibi kod vba sayfasında biraz garip duruyor.
Kod:
Sheets("üretim2").Range("H3:H" & son) = "=COUNTIF(A$3:A3,A3)"    'ürünün işlem adetinin tespit FORMÜL
Sheets("üretim2").Range("H3:H" & son).Value = Sheets("üretim2").Range("H3:H" & son).Value    'değer
Bunun yerine başka bir öneriniz olur mu acaba?

Bir de aşağıda linkleri yer alan iki konuya ne bir yorum, ne de bir cevap almış değilim.
http://www.excel.web.tr/f169/grafikte-veri-etiketi-sorunu-t127370.html
http://www.excel.web.tr/f48/userformda-combobox-ve-listview-icin-kod-deste-t127358.html
Sakıncası yoksa ve müsaitseniz, bakıp ilgili konuların sayfasına bir şeyler söyleyebilir misiniz acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri