• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara hakkında yardım !

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Harita mühendisiyim. Excel de yapmak istediğim şey istediğim bir parsel adına göre düşey ara kullanarak liste olusturmak. Ama şöyle bir sıkıntım var. Aynı parsel adına sahip bikaç satırım var ve düşeyara formülünde o ismi kullandıgım zaman sadece ilk sırada buldugu ismin karsısındakileri cagırıyo. diğerlerini de almasını istiyorum bunu nasıl saglayabilirim.. Yardımcı olursanız sevinirim

liste adlı dosyadan duseyara ile at2 dosyasına almak istiyorum zaten goreceksiniz.. ama listede dikkatinizi en soldaki parsel adlarında aynı isimle olanlar var.. yani bi parselin ortak 2 sahibi var. ben diğer tarafa ikisini de almak istiyorum.. yardımlarınızı bekliyorum smdiden tesekkurler

Ekli dosyalar

peki bu sayfada sadece tek mi arama yapacaksınız yoksa ATson sayfasında A3'den sonra diğerlerinide yazacak mısınız.
yani
A3'teki biziliş nasıl olacak
103/1
103/1
103/1
şeklinde mi olacak yoksa
102/1
103/1
103/1
şeklinde mi olacak

evet a3 den sonra da devam edicem.bu parsel listem surekli değişecek. ama dediğiniz gibi su sekilde olacak

102/1
103/1
103/1
103/2
103/3

yani bu ikilemeler listemin içinde olacaktır sürekli. Bir parselin sahibi ölüyor yeri çocuklarına kalınca otomatik olarak bölünüp bir parselin bir sürü sahibi oluyor. Benim amacım düşey ara formülü uyguladığım yere 103/3 yazdığımda , diğer listedeki tüm 103/3 leri alması.. böyle bir şey olması mümkün mü ?

ben excellde fatura ve servis formlarını yan yana sayfalarda indeksini tutuyorum. ancak faturadaki içerik kısmıyla servis formlarındaki içerik kısmı aynı olduğu için fatura tablomdaki içerik kısmına giriş yaptığımda o içeriğin servis formları tablosunda da oluşmasını istiyorum.
bana yardımcı olabilirmisiniz???

İhsan Bey gerçekten benim için önemli bir konu birazda aciliyeti var. Yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum.

evet a3 den sonra da devam edicem.bu parsel listem surekli değişecek. ama dediğiniz gibi su sekilde olacak

102/1
103/1
103/1
103/2
103/3

yani bu ikilemeler listemin içinde olacaktır sürekli. Bir parselin sahibi ölüyor yeri çocuklarına kalınca otomatik olarak bölünüp bir parselin bir sürü sahibi oluyor. Benim amacım düşey ara formülü uyguladığım yere 103/3 yazdığımda , diğer listedeki tüm 103/3 leri alması.. böyle bir şey olması mümkün mü ?

merhaba
eki inceleyin
sarı boyalı alandaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 65536 satır baz alınmıştır.
65536 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $65536 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.

Ekli dosyalar

ihsan bey cok profesyonel bir excel kullanıcısı değilim. Dolayısıyla yazdığınız formülleri anlamak benim için çok güç. Sizin için çok zaman alacak bir şey değilse bu formülleri yaklasık 15000 kaydı değerlendirecek şekilde düzenler misiniz ? Bir de ben dosyaları aldıktan sonra çalışması için formüldeki dosya uzantılarını değiştirmem gerekir mi ? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

ihsan bey cok profesyonel bir excel kullanıcısı değilim. Dolayısıyla yazdığınız formülleri anlamak benim için çok güç. Sizin için çok zaman alacak bir şey değilse bu formülleri yaklasık 15000 kaydı değerlendirecek şekilde düzenler misiniz ? Bir de ben dosyaları aldıktan sonra çalışması için formüldeki dosya uzantılarını değiştirmem gerekir mi ? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

oraya nasıl değiştireceğinizi yazdım.
dosya uzantısı değiştirmenize gerek yok formül kullandım. formül her iki şekildede çalışır

Geri