• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara Hakkında (Sayı gibi görünen Metin, Metin gibi Görünen Sayı)

Excel Vers. ve Dili
2010-TR
Merhaba,

aşağıdaki dosyada bulunan kodlar arasında düşeyara yapmak istiyorum. fakat a sutunundaki kodlar "metin" E sutununda olan kodlar "sayı" dolayısıyla birbirleri arasında düşeyara yapınca "#yok" hatası alıyorum. burada sadece gösterilen sadece bir örnek olup düşeyara formülü yazarken bu uyumsuzluğu giderecek bir formül var mıdır.

https://drive.google.com/file/d/0B3wJKQcxKCV4NVFCNnJ5M1IxT0k/view?usp=sharing

Saygılar,

metin modunda olan A sütunundaki hücreleri seçili hale getir mouse ile

sonra aşağıdaki resimdeki gibi Sarı renkli uyarı butonu göreceksin ona tıkla ve convert number yada türkçe metni sayıya dönüştür seçersen hücreler metin formatından sayı formatına dönüşecektir. sonrasında formülü işletebilirsin

zaAQaY.png

metin modunda olan A sütunundaki hücreleri seçili hale getir mouse ile

sonra aşağıdaki resimdeki gibi Sarı renkli uyarı butonu göreceksin ona tıkla ve convert number yada türkçe metni sayıya dönüştür seçersen hücreler metin formatından sayı formatına dönüşecektir. sonrasında formülü işletebilirsin

zaAQaY.png

MErhaba,

1- ben sağ tık yapınca o şekilde bir convert gelmiyor.
2- bazı durumlarda metin diye belirttiğim sutun içinde hem metin gibi sayı hemde sayı olabiliyor. bu durumda bazı hücreler için eşlemeye yapılabiliyor. işte bu durumda eşleşmeyen var mı şüphesi oluyor. bu sebebe istinaden bir öneriniz var mı?

sadece sayıların olduğu hücreleri seçersen o seçeneğin gelmesi lazım eğer sen seçime A1 gibi hücreden başlarsan aşağıya doğru o bahsi geçen convert number seçeneği gelmez karşına

ama dilersen alternatif olarak aşağıdaki makro ilede bunu yapabilirsin.
hangi sheette ise bu veriler o sheetin vba arayüzünde aşağıdaki kodu yapıştır.
ve a sütununda herhangi bir yere çift tıkla makro çalışacak ve metin hücreleri sayı hücresine dönüşecektir.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Range("A:A").Select 'specify the range which suits your purpose
    With Selection
        Selection.NumberFormat = "General"
        .Value = .Value
    End With
End Sub

sadece sayıların olduğu hücreleri seçersen o seçeneğin gelmesi lazım eğer sen seçime A1 gibi hücreden başlarsan aşağıya doğru o bahsi geçen convert number seçeneği gelmez karşına

ama dilersen alternatif olarak aşağıdaki makro ilede bunu yapabilirsin.
hangi sheette ise bu veriler o sheetin vba arayüzünde aşağıdaki kodu yapıştır.
ve a sütununda herhangi bir yere çift tıkla makro çalışacak ve metin hücreleri sayı hücresine dönüşecektir.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Range("A:A").Select 'specify the range which suits your purpose
    With Selection
        Selection.NumberFormat = "General"
        .Value = .Value
    End With
End Sub

Aslında dediğiniz gibi yapmıştım yinede "convert" gelmedi. Ayrıca makro için tşkler.

bu makro hk ise ;

1- eklenti haline getirebilir miyim. (her kitapta çalışır mı)
2- bahsettiğim durum sadece örnekti bunu seçtiğim sutun için ve aynı sutunda dolu olan satır kadar işlem yapabilir mi. (bazı dosyalarım için bunu çalıştırdığımda exceli kilitleyebilir)

saygılar,

Ben makroda A sütununu baz aldım. atıyorum hem a hem b hem c de metin formatlı verileriniz varsa o zaman kod züeneğinde Range("A:A") kısmını Range("A:C") yaparsınız.

onun dışında her açtığınız excel dosyada bu kod yoksa çalışmaz ama farklı bir yöntemi varsa bilen varsa bilgilendirirse sevinirim tabi

Ben makroda A sütununu baz aldım. atıyorum hem a hem b hem c de metin formatlı verileriniz varsa o zaman kod züeneğinde Range("A:A") kısmını Range("A:C") yaparsınız.

onun dışında her açtığınız excel dosyada bu kod yoksa çalışmaz ama farklı bir yöntemi varsa bilen varsa bilgilendirirse sevinirim tabi

Destekleriniz için tşkler.

Geri