• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Düşeyara formülü ile koşullu Biçimlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ByWorst
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007, TR
Öncelikle herkese merhaba,
Excel'de yeni olmamla birlikte forumunuzda da yeniyim. Forumdaki konuları incelerken saatin nasıl geçtiğini anlayamadım doğrusu :) Excel'i ilerletmemde buradaki konuların hepsinin bana çok yararlı olacağından eminim. Eğer yardımcı olabilecek varsa ilk mesajımı bir soru ile yazmak istedim.

3 çalışma sayfası üzerinde kendimce ufak birşeyler yapmak istiyorum. 1. sayfamda veriler, 2. sayfada istekler, 3. sayfada da çalışmam yer alıyor. Düşeyara fonksiyonu ile veriler sayfamdaki A sütunundaki verilerin B sütunundaki karşılığını istekler sayfasında oluşturabiliyorum. Sorum ise koşullu biçimlendirme kullanarak istekler sayfasındaki verileri çalışma sayfasındaki veriler arasında bulup koşullu biçimlendirmeyi sağlayabilir miyim?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Öncelikle herkese merhaba,
Excel'de yeni olmamla birlikte forumunuzda da yeniyim. Forumdaki konuları incelerken saatin nasıl geçtiğini anlayamadım doğrusu :) Excel'i ilerletmemde buradaki konuların hepsinin bana çok yararlı olacağından eminim. Eğer yardımcı olabilecek varsa ilk mesajımı bir soru ile yazmak istedim.

3 çalışma sayfası üzerinde kendimce ufak birşeyler yapmak istiyorum. 1. sayfamda veriler, 2. sayfada istekler, 3. sayfada da çalışmam yer alıyor. Düşeyara fonksiyonu ile veriler sayfamdaki A sütunundaki verilerin B sütunundaki karşılığını istekler sayfasında oluşturabiliyorum. Sorum ise koşullu biçimlendirme kullanarak istekler sayfasındaki verileri çalışma sayfasındaki veriler arasında bulup koşullu biçimlendirmeyi sağlayabilir miyim?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Forumumuza hoşgeldiniz;
İstediğiniz uygulamanın yapılması elbetteki mümkündür. Ancak tam olarak ne istediğinizi gösterir bir sayfa eklerseniz ve ne istediğinizi açıkça yazarsanız yardım etmek daha kolay olur; zira şu halde afaki bir şey olur bu da işimizi zorlaştırır. Kolay gelsin.

Forumumuza hoşgeldiniz;
İstediğiniz uygulamanın yapılması elbetteki mümkündür. Ancak tam olarak ne istediğinizi gösterir bir sayfa eklerseniz ve ne istediğinizi açıkça yazarsanız yardım etmek daha kolay olur; zira şu halde afaki bir şey olur bu da işimizi zorlaştırır. Kolay gelsin.

Hoşbulduk, teşekkür ederim. Basitçe bir örnek eklemeye çalıştım.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki (koşullu biçimlendirmeyi) inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Dosya içindeki anlatım ve Tanımlama ofis 2003 sürümüne göre yapıldı.

Ekli dosyalar

Hocam anlatımın için çok teşekkürler, gerçekten çok açıklayıcı bir örnekleme olmuş. Peki sadece eşleşen hücreler değilde benim belirlediğim birden fazla hücre için koşullu biçimlendirme yapabilir miyim yoksa sadece eşleşen hücreler mi biçimleniyor? Örnek bir resim koyacak olursam;
j7ks7.jpg

Tekrardan çok teşekkürler.

Merhaba;
Ekteki gri alandaki biçimlendirmeyi inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: Kullanacağınız kadar alana biçimlendirme uygulamak dosya boyutunun gereksiz yere atrmaması ve dosyanın yavaşlamaması adına olumlu sonuç verecektir.

Ekli dosyalar

Hocam yardımın için çok teşekkür ederim, uygulanacak alanı yine kendim belirtmiştim fakat uygulanacak alan yerine sadece eşleşen isimler biçimleniyordu. Komutta ve uygulamamda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen bu sefer çalıştı. Mutlaka bir yerlerde hata yapmışım. Yalnız son eklediğin örnekte gri alanda herhangi bir koşul göremedim. Tekrardan teşekkürler.

Merhaba;
Önceki koşullu biçimlendirme formülü;
=EĞER(EĞERSAY(isimler;A2)>=1;1;0) iken
Sonrakinde;
EĞER(EĞERSAY(isimler;$A2)>=1;1;0) şeklinde düzenlendi.
Burda A2 adresine "$" işareti eklenerek sütun adı sabitlenmiş oldu. Böylece Koşul uygulanan hücrede mukayese İlgili satırdaki A sütun değeri ile sabitlenmiş oldu. Göremediğiniz yada farketmediğiniz bu küçük fark işlemin istenilen şekilde olmasını sağladı.
Ayrıca Gri hücrelerde (yani çalışmam sayfasında B2 : M20 aralığında) aynı koşul formülü mevcut.
İyi çalışmalar.

dolu olan satır ve sütünları a sütunundaki sıra numarasına göre diger sayfada nasıl reklenlendirebiliriz.yani sayfa 2 nin a sutununa yazdıgımız sayı sayfa 1in a sutununda varsa dolu olan hücreler renlenecek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
kunu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz çözemedim.

Merhaba;
Koşullu biçimlendirme farklı sayfaya başvuru yapamaz.
Eki inceleyin. (Tablonuzun ne kadar geniş, hangi alanlarının koşullu biçimlendirme uygulanacağını belirtirseniz daha küçük uygulama yapılabilir. (Örn: Sayfa1 B2:M1000 hücre aralığına veri gireceğim, Sayfa2 B2:M1000 hücre aralığında koşul uygulamak istiyorum. Sayfada Z sütunundan sonrasını kullanmıyorum... Gibi açıklama yapın.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın uygun ilginize teşekkürler.
mantıgı anladım verileri 2. sayfaya almamız şart benim yapmak istedigim sayfa 2 de sıra numarasını girdigimde sayfa 1de o sıra numarasına ait veri olan hücreler sayfa 2 de renkli olacak

Geri